Doen

Zuienkerke

5.000 hectares, 100 kilometer landbouwwegen en 2.700 inwoners. Zeggen dat je in Zuienkerke en deelgemeenten Houtave, Nieuwmunster en Meetkerke ruimte hebt is een understatement. Dit is het Vlaanderen van onze overgrootouders, compleet met dorpslegendes, kwaalkapelletjes en gemoedelijke cafeetjes waar het bier en de roddels rijkelijk vloeien. De polders zijn de perfecte setting voor een ontspannende fietstocht, Zuienkerke en de pittoreske polderdorpjes de ideale stops.
 

Kerktoren Nieuwmunster

Kaart Zuienkerke

 

Niet te missen in Zuienkerke!

 

 

 

 

 
Heerlijke adresjes en gezellige cafés

Hier vind je nog heel wat typische authentieke volksadresjes waar de tijd is blijven stil staan zoals Herberg Drie Koningen in Houtave of Het Mortierken in Meetkerke. Gezelligheid troef! Of wat dacht je van een ongestoord zicht op de Zuienkerkse polder met ruim terras? Neem dan even een kijkje bij Manoir Polderzicht in Zuienkerke of De Moerbeiboom in Houtave. Kruiskalsijde staat dan weer bekend als gezellig eet- en praatcafé, waar de allerkleinsten zich uitleven in de speelhoek.
 
Ontdek alle suggesties

Herberg Drie Koningen

 

Lokaal logeren

 

 

Zuienkerke

Jaarlijkse topevenementen

  • Kunstroute Zuienkerke: jaarlijkse kunstroute in Zuienkerke en deelgemeenten.
    2 weekends in augustus - gratis
  • Houtave Kunstdorp: kunstenaars demonstreren hun kunnen in Houtave, inclusief randanimatie.
    Tweejaarlijks, een zondag in juli - gratis

 
Ontdek de komende evenementen
 

 

Praktische info?

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF