Doen

Winter Wonder (Omme)Land

De vakanties en weekendjes weg zien er momenteel iets anders uit. Geen uitstapjes met de vriendenbende, geen gezellig restaurantbezoekje met het hele gezin... Maar we passen ons aan en mensen bewijzen dat ze creatiever zijn dan ooit. Uitstapjes en vakanties uitstellen is dus niet nodig. Kom genieten van de winterse taferelen met je bubbel in het Brugse Ommeland. En ja hoor... er valt toch nog vanalles te beleven!
 

> Winterse wandelingen met take away onderweg

> Zoektochten

> Leuke activiteiten en evenementen

> Kunst in openlucht

> Wintergasten spotten

> Museumbezoek

> Tips voor uitjes met de kinderen

> Blijf logeren in het Brugse Ommeland met je bubbel

 

 

1. Winterse wandelingen met take away

Wandelen in de winter? Jawel! Het is niet alleen super goed voor je weerstand, je geniet ondertussen ook van de mooiste winterse taferelen en landschappen. Reden genoeg dus om je goed in te duffelen en er op uit te trekken. Zin in een lekkere warme wafel, een warme choco of een zakje friet? We zetten er telkens een leuk take away adresje bij! Of doe eens zot, en blijf overnachten bij een van de logeeradresjes vlakbij de wandelroute!
 

ONTDEK 8 WINTERSE WANDELINGEN

 

 

Zoektochten

2. Zoektochten voor groot en klein

Ook in de winter worden hier en daar leuke zoektochten georganiseerd. Zo kan je op winterzoektocht in de bossen van Tudor en Beisbroek of kunnen de kinderen op speurtocht met Igor de Sneeuwman in Tielt. Een leuke manier om extra beleving te geven aan je wandeling.


Ontdek alle zoektochten

 

 

3. Winterse activiteiten en evenementen

Heel wat jaarlijkse (kerst)activiteiten vallen dit jaar helaas in het water. Hoewel er geen kerstmarkten of ijspistes kunnen plaats vinden, hebben heel wat gemeenten gezorgd voor een tof, coronaproof alternatief. Van een toffe tentoonstelling tot een avondmaanwandeling. 

 

 
 

4. Kunst in openlucht

Om te kunnen genieten van kunst, hoef je niet altijd per se naar een museum. Brugge bundelde alle werken van de Triënnale die een permanente plek kregen in de stad, op een handige stadskaart 25/25. Het nodigt uit om op ontdekking te gaan? Fan van Streetart? Het streetartfestival 'The Brigdes' in Brugge liet z'n sporen na in de historische binnenstad en geeft een eigentijds kleurtje aan talrijke gevels. Ook in Torhout kan je terecht voor Streetart met Kaleidoscope, Torhout - van dezelfde organisatie als The Crystal Ship in Oostende.
 

Meer info

 

 

kaleidoscope_torhout_copyright_ecw_photo

5. Wintergasten spotten

Wist je dat er heel wat vogelsoorten komen overwinteren bij ons? Ooit al gehoord over de Smient of een slobeend? Hoog tijd om je verrekijker nog even boven te halen. We zetten de leukste wandelroutes en locaties op een rijtje waar je deze wintergasten kunt spotten.
 

Ontdek de routes en locaties

 

 

Uilenspiegelmuseum

6. Museumbezoek

Goed nieuws voor wie snakt naar een snuifje cultuur. De musea mogen opnieuw de deuren openen. Ook in het Brugse Ommeland zijn er heel wat musea klaar om je terug (veilig) te ontvangen. Reserveer wel steeds je ticket(s) op voorhand en hou je aan de veiligheidsmaatregelen!
 

Waar kan ik nog naartoe?

Expeditie Menas

7. Tips voor uitjes met kinderen

Wat doen we deze kerstvakantie met de kinderen? Eropuit trekken natuurlijk! Hieronder 4 doen-tips voor grote en kleine (kerst)kapoenen.

DOEN: Expeditie Bulskampveld

5 avontuurlijke wandellusjes in de prachtige bossen van het Landschapspark Bulskampveld. De Expedities dagen klein en groot, jong en oud uit om het stoerste uit zichzelf te halen. Denk aan speelnatuur, hindernissenparcous, klimmen en klauteren, beestige spelletjes,...
 

Ja, doen we!

 

DOEN: Zoektochten

Er staan enkele leuke kindvriendelijke zoektochten op het programma in het Brugse Ommeland. Ga je mee met Luuk en Lotje op zoektocht in Brugge? Of help je Igor de sneeuman in Tielt? Of misschien is de gezinszoektocht in het Bulskampveld wel iets voor jullie.
 

Wie zoekt, die vindt!

DOEN: Wandelen (op kindermaat)

Wandelen is gezond, ook voor kinderen. Maar de gemiddelde wandelroutes van 10 km zijn misschien net iets te hoog gegrepen. Daarom enkele wandeltips op maat van kleine stappers. 
 
We gaan op stap

DOEN: Cozmix

Een aanrader voor een uitstapje met de kinderen. In dit hightech planetarium worden zon, sterren en planeten geobserveerd. Met het fulldome systeem worden ook de meest spectaculaire videobeelden geprojecteerd, die je samen met de muziek onderdompelen in een unieke audiovisuele sensatie. Vlieg mee over het marsoppervlak of door de ringen van Saturnus...
 
NAAR COZMIX

8. Blijf logeren met je bubbel

Je even lekker laten verwennen bij een van de charmehotels of b&b's? Of misschien verkies je een leuke vakantiewoning waar je zelf kan kokkerellen of take away bestelt. Een ding is zeker, je hoeft niet ver te rijden met je gezin of bubbel om even 'echt weg' te zijn. Laat je inspireren!
 

Ontdek de logeeradresjes met catering

Ontdek de vakantiewoningen

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF