Doen
Winter
Kids

Wintertips

Tijd om je op het ijs te wagen. In Het Brugse Ommeland kan je naar jaarlijkse gewoonte terecht op de grote ijspiste in Brugge of in de indoor schaatspiste van Boudewijn Seapark. Nieuw dit jaar is de (overdekte) ijspiste in Jabbeke. En als het goed vriest kunnen we terug schaatsen op de schaatsweide in Ruiselede, of met een beetje geluk hebben we wel de grootste ijspiste van het land... Want als het ijs dik genoeg is, kunnen we schaatsen op de Damse Vaart!

Indoor ijspiste Boudewijn Seapark

Kom met de hele familie schaatsen op de overdekte piste. In de gezellige ijsbar geniet je van een lekkere pannenkoek, warme chocomelk of glühwein. Tip: sluit af met een spetterende dolfijnenshow in het dolfinarium!
 

meer info

Kunstschaatspiste op het Minnewater

Op het Minnewater, prijkt deze winter een ecologische kunstijsbaan, gemaakt uit synthetisch ijs. Jong en oud kunnen zich naar hartenlust uitleven op deze unieke installatie. Voor elk wat wils dus! 
 

Meer info

Schaatsen op de Damse Vaart!

Verlang jij, net als wij, om je schaatsen aan te binden voor een tocht op de Damse Vaart? Van zodra de temperatuur daalt en het ijs dik genoeg is, kan het officiële groen licht gegeven worden. Blijf op de hoogte via Twitter en Facebook!
 

meer info

Schaatsen in het Landschapspark Bulskampveld

Jawel, schaatsen midden in de natuur... het kan in het Parochieveldbos in Ruiselede wanneer het stevig vriest! Aan de ingang van het bos in de Kruisbergstraat ligt een heuse schaatsweide.

Gezellig winterdorp met ijspiste in Oostkamp!

Kom voor de eerste keer meeschaatsen op de ecologisch verantwoorde kunstschaatsbaan op het domein De Valkaart. Dé trekpleister van het eerste Winterdorp in Oostkamp.
 

meer info

Schaatspiste Jabbeke

Voor het tweede jaar op rij in de geschiedenis van Jabbeke zal er een ijspiste te vinden zijn in het hartje van de gemeente. Aan het vrijetijdscentrum wordt een overdekte ijspiste geïnstalleerd van maar liefst 240m2. Deze zal dagelijks geopend zijn vanaf 14u00 tot 22u00. Maak gebruik van de schaatsen die ter beschikking zijn, of breng gerust je eigen paar mee.
 

meer info

Winterse wandelingen

Wandelen in de winter? Jawel! Het is niet alleen super goed voor je weerstand, je geniet ondertussen ook op de mooiste winterse taferelen en landschappen. Reden genoeg dus om je goed in te duffelen en er op uit te trekken. En achteraf is het opwarmen geblazen bij een gezellig adresje onderweg waar je geniet van een warme chocolademelk of een hartig gerechtje dicht bij de 'stove'. Mogen we jou onze favoriete winterse wandelingen voorstellen?
 
Naar de tofste winterse wandelingen


8 warmmakers TIJDENS DE winter

1. Een spelletje indoor paintball

Nieuw dit najaar in het Brugse Ommeland: Paintball Oostkamp! Kom paintballen in een indoor jungle, laat de kinderen uitleven in het indoor middeleeuws paintball dorp, of kom een spelletje archery tag spelen...
 

Meer info

2. Uren springplezier

Een indoor trampolinepark met ruim 1.000 m² springplezier voor jong én oud. Hier spring je letterlijk een gat in de lucht!
 

Ontdek

3. Escape room time!

Fan van puzzels en raadsels? Laat je vrijwillig opsluiten met je vrienden of familie en probeer zo snel mogelijk te ontsnappen. Wist je dat er 5 escape rooms zijn in de regio?
 

Ontdek ze allemaal

4. opwarmen in het water

Een namiddagje watervertier kan iedereen bekoren. Heb jij al het recreatiebad 'de Alk' in Wingene uitgetest? of het subtropisch zwemparadijs van Lago Brugge Olympia? Ontdek alle zwemmogelijkheden. 
 

ONTDEK HET waterpRET

5. Indoor speeldorpen

Een klassieker voor uren kinderplezier, terwijl mama en papa, oma en opa genieten van een lekker kopje koffie en een pannenkoek. Ideaal bij een dagje regenweer!
 

Ontdek ze allemaal

6. Een ouderwetse roadtrip

Zet je schrap voor een oldschool roadtrip! Geen Amerikaanse highways, wel kronkelende boerenwegels die je continu op verrassingen trakteren.
 
Ontdek de roadtrip

7. Een museumbezoekje?

Ontdek deze winter een van deze vijf toppers, geschikt voor zowel grote als kleine cultuurvretertjes. Ga sterren spotten in Cozmix, romeintje spelen in het Romeins Archeologisch Museum, kunst bewonderen in het Permekemuseum, virtual reality beleven in Historium of leer alles over de legende Tijl Uilenspiegel in het Uilenspiegelmuseum

ONTDEK

8. Een filmpje meepikken

Tijdens een regenachtige dag, of lekker 's avonds om je dag mee af te sluiten... Een cinemaatje doen is altijd leuk! Kies voor de ontroerend mooie dorpscinema van Lichtervelde of de moderne Kinepolis nabij Brugge.
 
ontdek de bioscopen