Wandelen

Wandelnetwerken

Het Brugse Ommeland telt 4 wandelnetwerken: het Landschapspark Bulskampveld, Poelberg - Meikensbossen, Velden en Meersen en het Zwin. Dé ideale manier om al wandelend de regio te ontdekken en doorkruisen op eigen tempo.

Wandelnetwerk Bulskampveld

Wandelnetwerk Bulskampveld

Wist je dat het Landschapspark Bulskampveld het meest bosrijke gebied van heel West-Vlaanderen is? Het is maar liefst 90 km² groot en dus dé bestemming bij uitstek voor een dagje ontspannen in het groen!  

Dit netwerk biedt je meer dan 150 km wandelplezier en stelt dit door bossen en landgoederen gedomineerd landschap centraal. Het voormalige heidegebied omvat uitgestrekte naald- en loofbossen en akkers, omzoomd met loodrechte dreven en autoluwe kronkelwegen. Langs het netwerk ontdek je een grote diversiteit aan landschappen. Niettegenstaande dat het Bulskampveld het grootste aneengesloten bosgebied is, zijn er ook heel wat open weidelandschappen waar je kan genieten van eindeloze uitzichten.

Wandelnetwerk Poelberg - Meikensbossen

Het netwerk met 15,2 kilometer wandelpaden laat je kennismaken met het glooiende landschap op de grens tussen Tielt en Dentergem.
 
De 45m hoge Poelberg met Poelbergsite, kronkelende veldwegen, het beschermde landschap rond de Poelbergmolen en uiteraard de Meikensbossen met zijn oud en jong bos, poelen, dreven, hooi- en weilanden vormen het aantrekkelijke decor van dit wandelnetwerk. De vele vergezichten en charmante kapelletjes maken het plaatje compleet.
 
Tip: wist je dat je met je kampeerauto terecht kan vlak bij dit prachtige wandelnetwerk, bij 't Meikensbos camperplaats?

Wandelnetwerk Poelberg - Meikensbossen
Wandelnetwerk Velden en Meersen

Wandelnetwerk Velden en Meersen

Dit wandelnetwerk verkent een aantal landschappelijke pareltjes ten oosten van Brugge: Ver-Assebroek (Brugge), Sijsele (Damme), Oedelem (Beernem) en Moerbrugge (Oostkamp).
 
Historische landschappen zoals de Assebroekse Meersen, het Beverhoutsveld, de Gemene- en Loweiden en Oedelemberg (21m) zijn het prachtige decor van dit netwerk. Fraaie dorpjes verankeren het netwerk in de streek en vormen de toegangspoorten tot het wandelnetwerk. Ideaal voor families, stiltezoekers en natuurspotters. Je kan genieten van 115 kilometer wandelplezier.

Wandelnetwerk Zwin

Dit grensoverschrijdend netwerk verkent de ruime regio rond het bekende natuurgebied Het Zwin. Je doorkruist het charmante Knokke-Heist, Retranchement en Cadzand in Nederland. Het landschap is er gevarieerd: zee, strand en duinen, historische Zwinpolders en natuur- en bosgebieden. Je staat versteld van het panorama over het unieke schorren- en slikkengebied aan de Zwinmonding. Je kan genieten van 50 kilometer wandelpaden!

 

Wandelnetwerk Zwin

Ontdek meer

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF