Wandelen

Wandelnetwerken

Ontdek de wandelnetwerken

Het Brugse Ommeland telt 3 wandelnetwerken: het Landschapspark Bulskampveld, Velden en Meersen en wandelnetwerk Zwin. Dé ideale manier om al wandelend de regio te ontdekken en doorkruisen op eigen tempo. 
 

> Ontdek Wandelnetwerk Bulskampveld
> Ontdek Wandelnetwerk Velden en Meersen
> Ontdek Wandelnetwerk Zwin
> Hoe wandel je op het wandelnetwerk?
> Problemen onderweg?
 
Wandelnetwerk Bulskampveld

Wandelnetwerk Bulskampveld

Het wandelnetwerk Bulskampveld biedt je meer dan 150 km wandelplezier in het bosrijkste gebied van West- en Oost-Vlaanderen. Ga op verkenning langs naald- en loofbossen, akkers, open weides, loodrechte dreven en autoluwe kronkelwegen. 
 

Stippel je route online uit

Bestel de wandelnetwerkkaart

MEER over het landschapspark

Wandelnetwerk Velden en Meersen

Dit wandelnetwerk (115 km) verkent een aantal landschappelijke pareltjes ten oosten van Brugge: Ver-Assebroek (Brugge), Sijsele (Damme), Oedelem (Beernem) en Moerbrugge (Oostkamp). Historische landschappen zoals de Assebroekse Meersen, het Beverhoutsveld, de Gemene- en Loweiden en Oedelemberg (21m) zijn het prachtige decor van dit netwerk. Fraaie dorpjes verankeren het netwerk in de streek en vormen de toegangspoorten tot het wandelnetwerk. Ideaal voor families, stiltezoekers en natuurspotters. 
 
Ontdek ons uitgewerkt suggestiewandellusje 

Stippel je route online uit 

Bestel de wandelnetwerkkaart

 

Assebroekse Meersen
Wandelen langs het Zwin wandelnetwerk

Wandelnetwerk Zwin

Dit wandelnetwerk verkent de ruime regio rond het bekende natuurgebied Het Zwin. Je doorkruist het charmante Knokke-Heist en Retranchement en Cadzand in Nederland. Het landschap is er gevarieerd: zee, strand en duinen, historische Zwinpolders en natuur- en bosgebieden. Ruim 50 km wandelpaden! 
 

Stippel je route online uit

Bestel de wandelnetwerkkaart

 

Hoe wandel je op het wandelnetwerk?

Knooppunten

Waar twee of meer trajecten elkaar kruisen, ontstaat een knooppunt. Aan de hand van deze nummers stippel je zelf je route uit, alsook de richting waarin je gaat. Tel op de netwerkkaart de afstanden tussen de knooppunten op en je weet precies hoe lang je tocht wordt.

Startpunten

Starten kan vanuit gelijk welk knooppunt maar de startpunten zijn het vlotst bereikbaar. Er is een infobord, gratis parkeergelegenheid en een aansluiting op het openbaar vervoer. Hieronder vind je een overzichtskaart met alle startpunten in het Landschapspark Bulskampveld. De startpunten staan aangeduid op de wandelnetwerkkaarten.

Routechirurg

Problemen onderweg?

Soms is het nodig het traject van het netwerk tijdelijk of permanent aan te passen wegens wegenwerken of wegonderbrekingen of simpelweg om de kwaliteit te verbeteren. Bekijk daarom zeker de pagina met trajectwijzigingen vooraleer je je tocht aanvat! Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Heb je een probleem opgemerkt onderweg? Een bordje dat omver ligt, een pad dat in slechte staat verkeert,... Meld het ons via de Routechirurg zodat we dit zo snel mogelijk in orde kunnen brengen. Wij, en de wandelaars die achter je komen zullen je dankbaar zijn!