Doen

Het Engels Klooster en Klooster van Ongeschoeide Karmelieten

Welkom bij het Engels Klooster en het Klooster van Ongeschoeide Karmelieten in Brugge. Kom je richting Brugge, vergeet dan niet de gratis fiets- en wandelroute aan te vragen en bekijk de extra tips in de buurt en maak er een daguitstap van. Honger of dorst? Check ook onze tips om te gaan eten en drinken. Enkele leuke logeeradresjes en evenementen maken je geluk compleet! 

 
Achter de schermen van deze 2 prachtige Kloosters in Brugge...

Het Engels Klooster en het karmelietenklooster zijn grote kloosterdomeinen, allebei gelegen in de historische binnenstad van Brugge en onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis en de ontwikkeling van de stad Brugge en met de geschiedenis en de ontwikkeling van het religieuze leven. 

Met het hefboomproject van Toerisme Vlaanderen: ‘Sacred Books | Secret Libraries’ werd het Engels Klooster en het klooster van de Ongeschoeide Karmelieten recentelijk opengesteld voor bezoekers. Niet enkel het waardevol erfgoed wordt hier in de kijker gezet, er is ook vooral een focus op de spirituele erfgoedwaarde van de sites: de spiritualiteiten, de levenswijze van de religieuzen, hun gebruiken en de rituelen van de kloosters vormen het uitgangspunt.  

Hoog tijd om deze verborgen en geheime parels te komen ontdekken! Een geleid bezoek kan in beide kloosters op maandag, woensdag, donderdag en zaterdag (telkens om 10u, 14u en 15u). De rondleiding duurt een uur en eindigt in de voormiddag met een ontmoeting met een religieuze.

NAAR HET ENGELS KLOOSTer NAAR het karmelietenklooster


 

Route uitwijken

Gratis fiets- en wandelroute
'Uitwijken in Brugge'

  • Afstand fietsroute: 78 km (of 3 lussen van 21, 29 en 33 km)
    Inclusief 5 wandelommetjes
  • Fiets- en wandelroute langs alle verborgen plekjes en hoekjes in de rand van Brugge
    In samenwerking met Uitwijken.
     

Vraag deze gratis route aan


Maak er een dagje van! Combineer met:

1. Een bezoek aan Brugge

Dat Brugge Unesco Werelderfgoedstad is, zal niemand verbazen. De Brugse binnenstad imponeert met een cultuurhistorisch patrimonium. Het is dan ook de kers op de taart van onze regio. Ontdek onze tips voor een bezoek!
 
NAAR BRUGGE

2. De Kasteelbossen

Deze grote boscluster is de grootste groene long in deze stedelijke omgeving. Ze bestaat uit Tillegem, Beisbroek, Tudor, Magdalenagoed en de bossen rond het kasteel van Loppem, de abdij Zevenkerken en op het grondgebied van Jabbeke. 
 
NAAR DE KASTEELBOSSEN

3. Een bezoek aan Lissewege

Het witte dorpje werd niet voor niets verkozen tot één van de tien mooiste dorpen van Vlaanderen. Start je verkennig met een bezoek aan het Bezoekerscentrum, het ideale vertrekpunt. Groet ook even je favoriete heilige in het aanpalende Heiligenmuseum.
 
NAAR LISSEWEGE

4. Een bezoek aan Damme

De Dammenaars zijn terecht trots op hun middeleeuws stadje en de schilderachtige Damse Vaart die het historische Brugge elegant met het Nederlandse Sluis verbindt. De stad nodigt uit om op verkenning te gaan. Niet enkel in het historische centrum, maar ook de prachtige natuur rondom Damme.
 
NAAR DAMME

Eten en drinken in erfgoed

Het Koetsenhuis - gelegen pal naast het kasteel Beisbroek. Gezeten op het prachtige terras, omgeven door groen, geniet je hier van de lekkerste snacks.

In de Trutselaar - oude gerestaureerde hoeve met provinciedomein Tillegembos als achtertuin.

't Leenhof - heerlijk verpozen op het terras van deze historische herberg. 

Brugge centrum - Brugge is zonder twijfel een culinaire topstad: gastronomische restaurants, gemoedelijke cafeetjes, uitzonderlijke bistro's... 
 

Naar alle adresjes in DE BUURT

Eten en drinken in Brugge

 
 

Logeren in Brugge

Logeren in erfgoed

Vakantiewoning Maison Ou-Vert - ooit een charmante schilderswinkel met verhalen en histories in Dudzele. Nieuw!

Hotel Lodewijk Van Male - logeren in een prachtig kasteeel aan de rand van Brugge.

Vakantiewoning Hoeve De Spijker - een authentieke 18de eeuwse hoeve, voorzien van alle comfort.

Logeren in centrum Brugge - liever logeren in het historische centrum van Brugge? Variatie troef!

 
NAAR ALLE logeeradresjes in de buurt

Evenementen

Opgepast! Vanwege de Covid-19 uitbraak en de maatregelen van de overheid, zijn vele evenementen uitgesteld of afgelast.

2020 is hét ‘van Eyck’-jaar, waarin Brugge uitpakt met maar liefst twee tentoonstellingen rond de Bourgondiërs en de schilderkunst van de Vlaamse primitieven.

Jan van Eyck in Bruges - 12/3-17/7 (momenteel uitgesteld)- Deze tentoonstelling is gewijd aan twee topstukken van de Bourgondische hofschilder die Brugge rijk is: de Madonna van Joris van der Paele en het Portret van zijn echtgenote Margaretha van Eyck.

Memling Now: Hans Memling in de actuele kunst - 4/4-6/9 (momenteel uitgesteld)- Hans Memling diende als inspiratiebron voor diverse actuele kunstenaars en deze Brugse tentoonstelling brengt zijn invloeden voor het eerst in kaart.

Evenementen in Brugge

Ontdek ook deze verborgen plekken in de buurt van Brugge:

Overzicht verborgen plekken

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF