Doen

Vakantie ideeën in eigen (omme)land

Het Brugse Ommeland is een ideale regio voor een vakantie in eigen land. Je logeert er rustig in het groen én De Kust en Brugge zijn vlakbij. Zo kan je op kalme momenten toch heerlijk genieten van een stad- of zeebezoekje.

En je combineert dit met verkenningen door bossen, polders, velden en meersen en het ontdekken van authentieke adresjes. Op deze pagina verzamelen we de leukste vakantie ideeën…  

De verborgen kant van het Brugse Ommeland ontdekken

Het Brugse Ommeland grossiert in historische landschappen en verborgen plekken. Kastelen en abdijen, mysterieuze plekken in het bos, natuurdomeinen met een militair kantje of een dorp met een wel erg grote kerk. Stuk voor stuk verborgen plekken of iets bekendere plekken met een verborgen kantje. 18 plekken om te ontdekken, aangevuld met tips in de buurt, een leuke gratis fiets- of wandelroute en tal van lekkere adresjes, leuke logeerplekjes in erfgoed en evenementen in het thema!
 

naar de veborgen plekjes

logeren in erfgoed

Verborgen plekken
mini-trekking in het Brugse Ommeland

Ga op mini-trektocht

Een mini-trektocht in het Brugse Ommeland!? Jawel! Het wandelnetwerk Velden en Meersen leent zich perfect hiervooor. Heide en moerassen, velden en meeresn, bossen en één berg. Met daar tussenin eeuwenoude onaangeroerde landschappen, beschermde dorpszichten en fijne plekken waar het heerlijk eten en drinken is. Zo verrassend kan een trekking in het Brugse Ommeland zijn. Ook het wandelnetwerk Bulskampveld - hét grootste aneengesloten bosgebied van West-en oost-Vlaanderen - is de ideale setting voor een trektocht. Wist je dat de netwerken op elkaar aansluiten? Ideaal voor de geoefende kilometervreters! Een overzicht van de logies op de wandelnetwerken helpen je om je meerdagse trektocht eenvoudig uit te werken.

Stippel nu zelf je mini-trektocht uit in 3 stappen!
 

Ik stippel mijn trektocht uit

 

Er op uit met de hele bende

Blijf niet thuis, huur een vakantiehuis

Het kan weer! Heerlijk samen zijn met vrienden en familie... Blijf niet thuis, maar huur gezellig een vakantiehuis. Zo is iedereen meteen in de vakantiesfeer. En in het Brugse Ommeland vind je alvast een vakantiehuis op maat van je vakantiegezelschap
 

vakantiewoningen capaciteit tot 5 Vakantiewoningen capaciteit tot 10

xl vakantiewoningen met lekker veel ruimte!

Logeren op de boerderij

Boereleute op de boerderij

Breng je vakantie door op de boerderij waar vanalles te beleven valt. Wil je de koeien helpen melken? Zin in ritje op de pony? Of wat dacht je van een glaasje verse koemelk. Over koetjes en kalfjes gesproken... Maak je vakantie compleet met de tips op onze pagina 'op vakantie met de kinderen'. Van heerlijkste hoeve-ijsjes tot wandelingen met de schattigste alpaca's!

 

logeren op de boerderij familievriendelijke tips

Ik zomer West-Vlaams

Ik zomer West-Vlaams

"When in Rome, do as the romans do." Alle gemeenten in West-Vlaanderen organiseren activiteiten om hun inwoners een mooie zomer te laten beleven. Sluit aan op een van de activiteiten.
 
En geen nood, na een paar glaasjes spreek je net zo goed West-Vlaams als hen. 
 
Joa, ik zomer ne ki West-Vloams

Expeditie Bulskampveld

Bewegen in de natuur, de gezonde boslucht inademen en fantasierijk stappen en ontdekken, dat is Expeditie Bulskampveld! 3 gratis avontuurlijke wandellusjes met speelnatuur en spelprikkels wachten nu al op jou! En binnenkort komen er nog eens 2 wandellussen bij. Expeditie Bulskampveld is ideaal voor gezelschappen met kinderen tussen 4 en 12 jaar. Kom je met het gezin, met opa en oma erbij? Of kom je met de hele vriendenbende? In het Brugse Ommeland vind je alvast een vakantiehuis op maat van je gezelschap. 

ppssst: wist je trouwens dat er nog veel meer te beleven valt in dit ruime Landschapspark Bulskampveld?

NAAR DE EXPEDITIES  ALLES OVER HET LANDSCHAPSPARK

Wij zoeken een: 

KLEINE VAKANTIEWONING  GROTE(RE) VAKANTIEWONING

 

Wandel een (stuk) GR!

De Grote Routepaden of GR's zijn populair. Zo had je recent de serie GR5 op één en gaat ook Arnout Hauben op stap langs de GR129 (uitzending in het najaar). 
 
Ook zin gekregen in een fikse wandeltocht? Start dan in het Brugse Ommeland! Of misschien wil je al even oefenen vooraleer er een helemaal te doen?
 
Onze aanraders: GR 129 (of Dwars door België) en GR 131 (van Damme naar de Ieperboog)
 

MEER INFO

Grote Routepaden
10 landschappen

Spot dé 10 mooiste landschappen

Het Brugse Ommeland valt niet te vatten in 1 beeld... Het is een regio met diverse landschappen, elk met een eigen verhaal en ontstaansgeschiedenis. Landschappen die wachten om ontdekt te worden. Wat dacht je van een gratis routeboekje met 10 kant- en klare fiets- en wandelroutes? Inclusief tips voor onderweg en fotolocatie van de 10 landschappen. Maak je vakantie helemaal top en ontdek de leukste logeeradresjes in het groen.
 

Mail me het routeboekje naar de 10 landschappen

logeren in het groen

Hoeve Hazegras

Rustig logeren in het hinterland van de Kust

Wie net achter de kustlijn komt piepen ontdekt het prachtige, rustige hinterland. Het polderlandschap en de couleur locale nodigen uit om op de fiets te springen (check de volgende tip voor fietsroutes). En wie wil genieten van een dagje zee, zit hier vlak bij! Ideaal toch? Ontdek alvast 10 inspirerende adresjes!
 

10 x hinterland

 
Meerdaagse polderfietstocht

Wie even aan de kustdrukte wil ontsnappen, springt op zijn fiets om dat wonderlijke hinterland te ontdekken... Ongerept en onbezoedeld. En dus leverancier van verstilde schoonheid en ouderwetse charme. Ontdek de couleur locale die de Polders typeert. Eeuwenoude estaminets en schattige snoepwinkeltjes, mysterieuze mirakels en geurige kruidenmélanges, molenambiance en heerlijke pannenkoeken per strekkende meter. Of eenvoudig poldergeluk, exclusief te vinden in het Brugse Ommeland. Ontdek 3 gratis routes en ontdek het hinterland van De Haan, Blankenberge en Oostende.
 

Naar de routes

Kanaal Gent-Oostende

Cityhoppen met de fiets

Lekker grensoverschrijdend cityhoppen met de fiets! Stippel zelf je route uit en fiets vanuit Gent richting Brugge/Oostende of omgekeerd. Fiets je langs het kanaal Gent-Brugge-Oostende? Of stippel je een rustige route uit via de groene binnenwegen van het Brugse Ommeland en het Meetjesland? Aan jouw de keuze! Vergeet niet om je logies in de buurt te boeken.
 

naar de fietsrouteplanner

 

Damme

Combineer Brugge met het Ommeland

Misschien is dit wel hét ideale moment om - het anders zo drukke - prachtige Brugge te gaan bezoeken? Combineer je verblijf in de historische binnenstad met een van de mooiste fietsroutes rondom Brugge: de Groene Gordel fietsroute. Of fietsen doorheen het groen dat Brugge al eeuwenlang omringt...
 

Naar Brugge logeren in Brugge 

Ontdek de Groene Gordel

Kasteelweekend

Romantisch kasteelweekendje

Het perfecte kasteelweekend? Die beleef je in het Brugse Ommeland natuurlijk! Niet toevallig de thuis van meer dan 100 kastelen. Stuk voor stuk sierlijke, adellijke zomerverblijven, middenin de bossen. Je even helemaal wanen als kasteelheer of -dame dus. 
 

ik wil de unieke kasteelervaring

 

 

Roadtrip langs boerenwegels

Nee... geen Amerikaanse highways, wel kronkelende boerenwegels die je continu op verrassingen trakteren. Van inventieve dorpswinkels over een trage boekenboetiek in een oude cinema tot een fruitige aardbeienautomaat. Of het platteland in al zijn glorie beleven.
 
Tielt is je uitvalsbasis en twee lussen tonen je de weg. Schuiferskapelle, Aarsele, Pittem, Egem, Lichtervelde, Kanegem, ze passeren allemaal de revue en dat terwijl je amper steenwegen nadert. Pittoresk cruisen dus. Je hoeft alleen maar te volgen. Stoppen doe je telkens wanneer je daar zin in hebt. 
Klaar voor de oldschool roadtrip in het Tieltse? Ontdek de route met leuke stops onderweg in het gratis vakantiegidsje.
 

Ik ga op roadtrip

 

Roadtrip Tieltse
Beelden in het witte dorp

Kunsttrip met een K

Kunstliefhebbers zijn aan het goeie adres in het Brugse Ommeland. In de zomer worden weer tal van leuke kunstevenementen georganiseerd. Van kunsttuinenparcours tot openluchttentoonstellingen in een schattig wit dorpje. Kom je overnachten, check dan zeker onze logies in het thema kunst/design!
 

Een zomer vol kunst kunstig logeren

 

zoektochten

Wie zoekt, die vindt

Er staan opnieuw heel wat grote en kleine fiets- en wandelzoektochten op de planning deze zomer. Dé ideale manier voor jong en oud om deze regio op een speelse manier te ontdekken. Blijf je enkele dagen? Waarom niet eens in glamping tent op de boerderij of een Yurt?
 
naar de zoektochten glamping

Op zoek naar nog meer inspiratie voor je vakantie?

Ontdek nog meer over:

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF