Doen

Torhout

Wist je dat Torhout de oudste stad van het graafschap Vlaanderen is? De binnenstad verwondert en zijn vele monumenten laten je de geschiedenis (her)beleven. Niet te missen: Kasteel Wijnendale, Kasteel Ravenhof, en Kasteel d'Aertrycke. Ga genieten in één van de prachtige groendomeinen, ga er op uit met de fiets, te voet of te paard... of simpelweg ravotten met de kinderen op de kinderboerderij. Er valt voor iedereen genoeg te beleven! Ontdek hieronder het volledige aanbod.
 

Kasteel d'Aertrycke Torhout

Kaart Torhout

 

Niet te missen in Torhout!

 

 

Wandelen in Torhout

Wandelen

 

 

Culinair Torhout! 

In Torhout vind je heel wat lekkere adresjes! Geniet van de puur nature keuken bij Noord 57. In de achtertuin van het Kasteel van Wijnendale vind je Brasserie Heuvelhof, waar kindvriendelijkheid troef is. Heb je hét Torhoutse streekgerecht al geproeft? Haast je dan naar het winkeltje van Mostaard Wostyn!
 

Ontdek alle lekkere adresjes! 

Noord 57

  

Hotel De Beiaard

Lokaal logeren

Logeren in Torhout? In Hotel Gravenhof logeer je in de schaduw van kasteel Wijnendale, in hotel De Beiaard op de markt word je hartelijk onthaald en vakantiewoning Kwakkelhof is ideaal voor de hele familie. En rest ons dan nog de talrijke gezellige B&B's zoals b&b De Levensgenieter of Tramontana. Laat je inspireren, klik op de link hieronder en ontdek alle adresjes!
 
Alle logeeradresjes

 

 

Jaarlijkse topevenementen

 • Hof & Huis: al 26 jaar de vaste afspraak om het mooiste op het vlak van tuin, interieur, lifestyle te ontdekken en de leuke producten mee naar huis te nemen. En dit alles in de prachtige setting van (kasteel) d'Aertrycke! 
  Eind mei - begin juni 
 • Feest in 't Groen: een niet te missen Torhoutse topper te midden het groen. Een totaalspektakel met tal van standen waar iedereen zich kan laten verbazen.
  Eerste weekend van juni
 • Nacht van Vlaanderen: unieke combinatie van wandelen en lopen in Torhout.
  Eind Juni 
 • Paardenmarkt Torhout: eigenaars en liefhebbers van het paard komen uit alle windhoeken richting de Torhoutse Paardenmarkt. De laatste jaren kregen de spannende stamboekwedstrijden en de traditionele handelsmarkt steeds meer kinder- en randanimatie rondom zich. 
  Laatste zaterdag van juni 
 • Land Of Love: niet-te-missen dance muziek festival! 
  Laatste weekend van augustus

Ontdek alle evenementen in de buurt

Hof & Huis Torhout

 

Praktische info?