Doen
Slapen

Toegankelijk Brugse Ommeland

Wil je op vakantie of er even tussenuit in het Brugse Ommeland? De regio heeft heel wat te bieden voor mensen met een beperking. We zetten graag alles even op een rijtje.

Tips voor een goed voorbereide vakantie vind je hier op de site van Visit Flanders!

 

Toegankelijk Brugge

Brugge imponeert met een cultuurhistorisch patrimonium. Logisch dat de UNESCO de volledige binnenstad als werelderfgoed erkende. Het is dan ook de kers op de taart van onze regio. Benieuwd naar meer? Download de handige gids 'Brugge, toegankelijk voor iedereen' en de kaart met een toegankelijke wandelroute. Een verzameling van alle toegankelijke adresjes, bezienswaardigheden, logies, openbare toiletten,...
 

Download de publicaties

 

 

Toegankelijk Brugge publicaties
Domein Polderwind

Toegankelijk logeren

Aan de hand van het toegankelijkheidslabel van Toerisme Vlaanderen weet je meteen dat je goed zit. Het label A zijn basistoegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit. Locaties met een A+ label zijn comfortabel en zelfstandig toegankelijk. Heb je extra zorg nodig? Bij sommige adressen kan je terecht voor extra zorgomkadering. Daarnaast zie je ook waar je terecht kan met een geleidehond.
 

Zoek je ideale verblijf

Iedereen fietst

Iedereen fietst

Fietsers die zich verplaatsen met een tandem, handbike of fietskar vinden op de website www.iedereenfietst.be alle informatie over welke fiets- en wandelroutes toegankelijk zijn en waar mogelijke knelpunten zijn. 

Naar Iedereen Fietst

Meersen

Toegankelijk wandelnetwerk Velden en Meersen

In het voorjaar van 2020 zal INTER, het expertisecentrum rond toegankelijkheid en Universal Design, een groot aantal paden van het wandelnetwerk Velden en Meersen screenen naar toegankelijkheid toe.

Zo krijgen gebruikers extra toegankelijkheidsinformatie over ondergrond, versmallingen, hellingen, drempels, (aangepast) openbaar sanitair, rustbanken, enz…

Met de screening wil Westtoer ervoor zorgen dat iedereen op een veilige, zelfstandige en comfortabele manier kan genieten van het wandelnetwerk.

In afwachting van de screening kunnen personen die een toegankelijke lus wensen te wandelen gebruik maken van de door het Agentschap voor Natuur en Bos aangelegde toegankelijke paden in het domein Ryckevelde. 

In het domein is er naast de aangelegde paden ook een toegankelijke heemtuin. Op een oppervlakte van 3 ha slingert zich een educatief pad doorheen 35 verschillende biotopen. Het rolstoelvriendelijke pad is 1300 m lang en telt veertig informatieve stopplaatsen. Naast de gewone informatieborden zijn er ook brailleborden voor blinden voorzien.

Meer informatie over de toegankelijke paden en de heemtuin vind je hier: https://www.natuurenbos.be/ryckevelde

Expeditie Bulskampveld toegankelijke lus

Zien en beleven

Visit Flanders brengt jaarlijks brochures uit met het aanbod voor personen met een visuele beperking en alle toegankelijke uitstappen in Vlaanderen. Hier kan je de brochures downloaden

Inter zet dan weer alle toegankelijke evenementen netjes op een rij, met een uitgebreide zoekfilter. Naar de evenementen.

Tip: onlangs werden er avontuurlijke wandellussen (Expedities) gecreëerd in het Landschapspark Bulskampveld. 2 daarvan hebben een toegankelijke lus. Trouwens een hele leuke uitstap met kinderen. Ontdek Expeditie Bulskampveld Provinciedomein en Expeditie Bulskampveld Menas

In Oostkamp werden vlakbij de Warandeputten nieuwe hengelplaatsen gebouwd. Blikvanger is een steiger met een aangepaste toegang voor personen met een beperking. Een houten vissteiger met kunststof dekplanken biedt voldoende ruimte voor 2 hengelaars in een rolstoel. (Langs de Oostdijk in Moerbrugge)

Gerecht restaurant

Toegankelijke eet- en drinkgelegenheden

Op de website van Toegankelijk Vlaanderen vind je een overzicht van de beter toegankelijke eet- en drinkgelegenheden. Aan de hand van symbolen, scores en een samenvatting zie je in een oogopslag wat je kan verwachten. 

Naar de website

Georganiseerde reizen

Op zoek naar organisaties die individuele reizen of groepsvakanties organiseren voor mensen met een beperking? Download dan de brochure 'georganiseerde reizen' op visitflanders.com
 

Download de brochure

 

Iedereen op weg: toegankelijk en aangepast vervoer

Alles over de toegankelijke vervoersmogelijkheden in Vlaanderen.
 

Naar meermobiel

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF