Doen

Tips voor Trips

Zin om het Brugse Ommeland te verkennen maar geen tijd om een programma uit te stippelen? Geen nood, deze uitgewerkte 'tips voor trips' maken van je uitstap of verblijf ongetwijfeld een succes. Verdwaal in de groene long van het Landschapspark Bulskampveld, proef de landelijke charme van het Tieltse of ontdek Damme en de Zwinstreek. Klik op een programma naar keuze, download hem op je tablet of print hem uit en klaar is kees!

Nog meer inspiratie? Neem dan zeker een kijkje in ons magazine 'Genieten in het Brugse Ommeland' (vanaf halverwege maart!) of ontdek onze overzichtskaart boordevol doe-tips. En wie een 'slecht weer-alternatief' wil, moet beslist een kijkje nemen naar onze tips bij slecht weer!

Damme en de Zwinstreek - een bewogen geschiedenis

Spitsloze kerktorens, kronkelende dijken, kaarsrechte vaarten, monumentale boerderijen, ritselende populieren en wiegende knotwilgen naast wuivend gras en graan. Weinig landschappen ogen idyllischer. Hier zijn natuur, landbouw en cultuur voor eeuwig verweven en elk dorp deint mee met de geschiedenis van Brugge. Het middeleeuwse Damme is de perfecte kers op de taart, de Damse Vaart je ideale leidraad.

PDFprogramma.pdf

De Oudlandpolder - oudste polder van West-Europa

De Oudlandpolder, het gebied in de achtertuin van Blankenberge, De Haan, Bredene en Oostende, is de oudste van West-Europa. Vandaag zijn het de graslanden met hun kanaaltjes, sloten en polen belangrijke broed- en overwinteringsplaatsen voor vogels. Onderweg kom je langs pittoreske polderdorpen als Lissewege, Houtave, Klemskerke en Vlissegem. Aan de rand houden de stadjes Oudenburg en Gistel de wacht.

PDFprogramma.pdf

Groene Gordel Brugge - kastelen, kanalen en dorpen

Zoals je weet wordt Werelderfgoedstad Brugge omarmd door heel wat groen. In die 'Groene Gordel Brugge' vind je een veelzijdige mix van bossen, prachtige kasteelpanorama's, open landschappen, loodrechte kanalen, het culinaire Damme en pittoreske dorpjes. Een lang uitgestrekt fiets- en wandelparadijs dus die jong en oud weet te bekoren!

PDFprogramma.pdf

Het Houtland - land van kastelen en abdijen

Ten zuiden van Brugge strekt zich een bosrijk gebied uit, een melange van stijlvolle dreven, elegante kastelen en imponerende abdijen. We gaan op ontdekking in een deel van het Houtland rond Torhout, Lichtervelde, Ichtegem, Jabbeke en Zedelgem. Ontdek de vele kasteeldomeinen, interessante musea en leuke adresjes!

PDFprogramma.pdf

Landschapspark Bulskampveld - mis geen enkel stukje

Het Landschapspark Bulskampveld is het grootste aaneengesloten groengebied van West- en Oost-Vlaanderen. Het strekt zich uit over maar liefst 5 gemeenten: Oostkamp, Beernem, Ruiselede, Wingene en Aalter. Bezoek het Bezoekerscentrum en Kasteel, ontdek merkwaardige sites, geniet van kilometers fiets- en wandelplezier en talrijke activiteiten. Het Landschapspark is een perfecte mix van natuur, cultuur en ontspanning! Ons advies: mis geen enkel stukje!

PDFprogramma.pdf

Het Tieltse - charme troef op het platteland

Tielt ligt samen met zijn buren Pittem, Ardooie, Lichtervelde, Wingene en Ruiselede pal in het midden van de gouden driehoek Brugge-Kortrijk-Gent. Centraal gelegen dus, maar toch heerlijk rustig. Je geniet er van de landelijke charme met een flinke portie cultuur. Waar anders kan je een pater Jezuïet combineren met zwembadvertier en een panoramalunch?

PDFprogramma.pdf

Tips bij slecht weer

Soms kan een dagje uit letterlijk in het water vallen. De weerman kunnen we helaas niet omkopen, maar geen nood! Het Brugse Ommeland beschikt over tal van leuke activiteiten waarvoor je geen paraplu nodig hebt. Ga ronddwalen in één van de prachtige kastelen, kom romeinen spotten in het Romeins Archeologisch Museum of pik gezellig een filmpje mee. Voor ieder wat wils!

Bekijk de tips bij regenweer!

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF