Tielt Markt
Praktische info
Doen

Tielt

Tielt is een stad met een rijke geschiedenis. Het rijke erfgoed van de stad, sfeervolle dorpskernen, de knappe Poelbergomgeving, heerlijke fiets- en wandelroutes doorheen het glooiende landschap. Heel wat leuke stopplaatsen in het centrum, maar ook in de deelgemeenten AarseleKanegem en Schuiferskapelle maken je geluk compleet. Bovendien valt er altijd wel iets te beleven onder die Tieltse Halelntoren. Een waaier aan mogelijkheden zorgen voor op en top ontspanning in het Tieltse. Beleef, ervaar en geniet!
 
Tielt Poelberg

Kaart Brugse Ommeland - Tielt
Tielt Poelberg

Niet te missen

Wie in Tielt vertoeft, kan dat prachtige historische centrum gemakkelijk verkennen aan de hand de erfgoedwandelroute. Wie even uitwijkt richting Kanegem, wordt gecharmeerd met fleurige bermen, duizenden rozenstruiken, fuchsia's, dahlia's en geraniums. Geen wonder dat Kanegem het Bloemendorp wordt genoemd. Het is bovendien ook de geboortestad van Flandrien Briek Schotte, je leert er alles over in het Flandrienhuis. Zin om te genieten van het prachtige glooiende landschap, dan moet je beslist even afzakken richting de Poelberg.

Fietsen in het Bulskampveld

Kinderen koning in het Tieltse

Ga op ontdekking aan de hand van vier fietslussen gemaakt op maat van korte beentjes en kleine fietsjes. Via deze lussen op het fietsnetwerk ontdek je met het hele gezin de leuke stad Tielt en buurgemeenten met stopadresjes die iedereen zullen verrassen. Ook het verhaal van 'Amusant Platteland' kan jong en oud bekoren.
 

't een en 't ander

Lekker eten in Tielt

Vele knusse cafeetjes, tea-rooms, brasseries en verfijnde restaurants serveren je heel wat lekkers in Tielt. Proef het streekbiertje de Poes van de gelijknamige brouwerij of ontdek De Traagheid, een oude dorpscinema dat een restaurant combineert met een bloemen- en boekenwinkel. Altijd al willen weten hoe het er aan toe gaan op een struisvogelboerderij? Dan moet je beslist bij Schobbejaks Hoogte zijn! Of toch liever een koffietje in het enige nostaltische dorpswinkeltje/café 't Een en 't Ander in Schuiferskapelle.
 

Alle eeteadresjes brouwerijen hoeven om te proeven

De Landweg

Logeren

Altijd fijn logeren in het Tieltse. Kies je voor een van de frisse eigentijdse stadsappartementen van Het Sleutelhuys of de nostalgie, prachtige verzichten en zalige rust in b&b Gezellehof? Pastorie Caeneghem bewijst dan weer hoe historie en elegantie hand in hand gaan.
 
Ontdek alle logeeradresjes in Tielt

Evenementen Tielt

Evenementen

Er valt altijd wel iets te beleven onder die Tieltse Hallentoren. Populair zijn de Tieltse Europafeesten (juli) en het uitgebreide zomeraanbod tijdens Tielt Zomert (juli-augustus). Fan van boerenmarktjes? Dan moet je zaterdagnamiddag ongetwijfeld langs de markt passeren!
 
Naar de evenementen

Praktisch