Praktische info
Doen

Tielt

Tielt is een stad met een rijke geschiedenis. Het erfgoed van de stad, de sfeervolle dorpskernen, de knappe Poelbergsite en heerlijke fiets- en wandelroutes doorheen het glooiende landschap maken van Tielt een veelzijdige bestemming. Heel wat leuke stopplaatsen in het centrum, maar ook in de deelgemeenten AarseleKanegem en Schuiferskapelle maken je geluk compleet. Bovendien valt er altijd wel iets te beleven onder die Tieltse Hallentoren. Een waaier aan mogelijkheden zorgen voor op en top ontspanning in het Tieltse. Beleef, ervaar en geniet!
 
Tielt Poelberg

Tielt in het Brugse Ommeland

 

Niet te missen in Tielt!

Wie in Tielt vertoeft, kan dat prachtige historische centrum gemakkelijk verkennen aan de hand van de erfgoedwandelroute. Wie even uitwijkt richting Kanegem, wordt gecharmeerd met fleurige bermen, duizenden rozenstruiken, fuchsia's, dahlia's en geraniums. Geen wonder dat Kanegem het Bloemendorp wordt genoemd. Het is bovendien ook de geboortestad van Flandrien Briek Schotte, je leert er alles over in het Flandrienhuis. Zin om te genieten van het prachtige glooiende landschap, dan moet je beslist even afzakken richting de Poelberg.

 

 

Roadtrippen in het Tieltse

Zin in een ouderwetse roadtrip? Geen Amerikaanse highways, wel kronkelende boerenwegels die je continu op verrassingen trakteren. Van inventieve dorpswinkels over een trage boekenboetiek in een oude cinema tot een fruitige aardbeienautomaat. Of het platteland in al zijn glorie beleven. Zet je schrap voor een oldschool roadtrip!
 
Meer over de Roadtrip

Roadtrip Tieltse

 

 

Fietsen in het Bulskampveld

Kinderen koning in het Tieltse

Ga op ontdekking aan de hand van vier fietslussen, gemaakt op maat van korte beentjes en kleine fietsjes. Via deze lussen op het fietsnetwerk ontdek je met het hele gezin de leuke stad Tielt en buurgemeenten met stopadresjes die iedereen zullen verrassen. Ook het verhaal van 'Amusant Platteland' kan jong en oud bekoren.
 

 

 

't een en 't ander

Heerlijke adresjes en gezellige cafés

Vele knusse cafeetjes, brasseries en verfijnde restaurants serveren je heel wat lekkers in Tielt. Proef het streekbiertje de Poes van de gelijknamige brouwerij of ontdek De Traagheid, een oude dorpscinema dat een restaurant combineert met een bloemen- en boekenwinkel. Altijd al willen weten hoe het er aan toe gaan op een struisvogelboerderij? Dan moet je beslist bij Schobbejaks Hoogte zijn! Of toch liever een koffietje in het enige nostaltische dorpswinkeltje/café 't Een en 't Ander in Schuiferskapelle. Verfijnd en gezellig tafelen kan dan weer bij restaurant QV en restaurant La Vida.
 

Alle eetadresjes brouwerijen hoeveS om te proeven

De Landweg

Logeren

Altijd fijn logeren in het Tieltse. Kies je voor een van de frisse eigentijdse stadsappartementen van Het Sleutelhuys of de nostalgie, prachtige verzichten en zalige rust in B&B Gezellehof? Pastorie Caeneghem bewijst dan weer hoe historie en elegantie hand in hand gaan.
 
Ontdek alle logeeradresjes in Tielt

Evenementen Tielt

Agenda

Er valt altijd wel iets te beleven onder die Tieltse Hallentoren. Populair zijn de Tieltse Europafeesten (juli) en het uitgebreide zomeraanbod tijdens Tielt Zomert (juli-augustus). Fan van boerenmarktjes? Dan moet je zaterdagnamiddag ongetwijfeld langs de markt passeren!
 
Naar de evenementen

 

Praktische info?

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF