Sport & ontspanning
Eten & drinken

Shoppen in restaurants en cafés

 

Een café waar je je foto kan laten nemen en ondertussen stoeien met de poezen? Een tearoom waar je zo een stuk binnenhuisdecoratie op de kop kan tikken? Of wat dacht je van een restaurant dat tevens ook boeken- en bloemenwinkel is... Je kan het zo gek niet bedenken. Stuk voor stuk leuke adresjes om te ontdekken in Brugge en het Brugse Ommeland.

 

De Traagheid in Tielt

Restaurant met bar, bloemen- en boekenwinkel

De Traagheid combineert het beste van drie werelden: een restaurant met bar, een bloemenzaak en een boekenwinkel. En dit alles ondergebracht in een prachtige oude cinemazaal van Oud Tielt. De kers op de taart: een keer per maand wordt er een voorstelling georganiseerd: van voordracht tot film. 
 

Ontdek

 

Felix Fotoca(t)fé in Zedelgem

Een poezencafé waar je je pasfoto kan laten nemen

Een poezencafé met een hoge aaibaarheidsfactor! In dit leuke ingerichte cafeetje vol curiosa trekt de biechtstoel, waar je pasfoto's kan laten nemen, meteen de aandacht. En de 10 poezen uiteraard ook!

Ontdek

 

Koffie- en eethuis Castelly in Pittem

Koop een stukje decoratie voor thuis!

Bij Castelly is het warm en gezellig, dat voel je meteen als je binnen komt. Dat koken hier een passie is, dat zal je proeven. En geef je ogen ook gerust de kost, want de binnenhuisdecoratie, die is ook te koop! De kers op de taart: Castelly is ook infopunt, dus je kan hier meteen ook terecht voor wat info over de streek.


Ontdek

 

Books & Brunch in Brugge

Brunchen en boeken zoeken

What's in a name? Dit adresje is zowel een boekhandel als restaurant. Ideaal voor foodies en book lovers. Kom er proeven van een heerlijk ontbijt of brunch en snuister even rond tussen de boeken. Nog een plus: alle gerechten worden klaargemaakt met lokale biologische en organische ingrediënten!


Ontdek

 

't Een en 't Ander in Schuiferskapelle (Tielt)

Nostalgisch dorpswinkeltje en café

Dé ideale stopplaats voor een goede frisse pint op het fijne terras of een vergeten boodschap. Bierliefhebbers komen hier niets te kort met een uitgebreide bierkaart, waaronder ook enkele lekkere streekbiertjes. Wil je wat informatie over de regio? 't Een en 't Ander is ook infopunt!


Ontdek

 

Hermanus in Brugge

Food & drinks meets motorshop and clothing!

Motorliefhebbers zijn hier aan het juiste adres. Je vindt er alles van accessoires voor je moto: van coole vesten tot stoere helmen. Of spring je liever gewoon binnen voor een lekkere koffie of een snack? Het interieur is alvast top!
 

Ontdek

 

Morris in Ruddervoorde (Oostkamp)

Coffee and crafts

Bij Morris heeft alles een verhaal: de thee, de koffie, de tasjes waaruit je drinkt, de kalligrafie,... Geniet er van een gezond of hartelijk ontbijt of kom langs voor een lekkere soep en bagel. Verse en ambachterlijke producten staan voorop. Daarnaast kan je van alles op de kop tikken in hun shop: van keramiek over kalligrafie tot interieur hebbedingetjes!


ontdek

 

ô d'Chatô in Lissewege

Treinstation wordt bistro, wijnhandel en kunstgalerij

Of je nu liefhebber bent van kunst, wijn of gewoon wil genieten van een lekker gerechtje op het mooie terras: Ô d'Chatô is the place to be! Ze maken je bovendien graag wegwijs in wat er allemal te zien en beleven valt in het prachtige witte dorp.


Ontdek

 

Blijzaak in Ruddervoorde (Tielt)

Tweedehands vintage- en designwinkel met cafetaria en groot fietsterras

Blijzaak is een project van Kringwinkel 't Rad. Je vindt er leuke brocante- of vintagespullen aan betaalbare prijzen. Leuke extra: alle inkomsten worden gebruikt voor het uitbouwen van de sociale doelstellingen van de kringwinkel. In de zomer heeft Blijzaak een leuk zomerterras in de tuin tussen het  groen waar klanten en passanten kunnen genieten van een drankje bij de grote vijver.

ontdek

 

Puss and Books in Brugge

Koffie drinken tussen de katten en boeken

Een gezellig café waar je geniet van een lekkere koffie met gebak, een goed boek en... tal van snoezige katten! Dit kattenadoptiecafé geeft de kans aan potentiële nieuwe katteneigenaars om hun ideale match te vinden.

ontdek

 

IJSBERG in Damme

Kunst- en cultuurbeleving met een kop koffie in de hand

Laat je verrassen door de vondsten in de bookshop, de expo’s, lezingen, huiskamerconcertjes, performances, voorstellingen… Zin om hierna nog wat langer te blijven hangen? In het leescafé kan je terecht voor (h)eerlijke koffie en thee (al dan niet met een stukje taart), een gezonde, lokale snack of een ontspannend aperitief.

ONTDEK