Sport & ontspanning
Eten & drinken

Blurring: shoppen in restaurants en cafés

 

Een tearoom waar je zo een stuk binnenhuisdecoratie op de kop kan tikken? Of wat dacht je van een restaurant dat tevens ook boeken- en bloemenwinkel is... Je kan het zo gek niet bedenken. Stuk voor stuk leuke adresjes om te ontdekken in Brugge en het Brugse Ommeland.

 

De Traagheid in Tielt

Restaurant met bar, bloemen- en boekenwinkel

De Traagheid combineert het beste van drie werelden: een restaurant met bar, een bloemenzaak en een boekenwinkel. En dit alles ondergebracht in een prachtige oude cinemazaal van Oud Tielt. De kers op de taart: een keer per maand wordt er een voorstelling georganiseerd: van voordracht tot film. 
 

Koffie- en eethuis Castelly in Pittem

Koop een stukje decoratie voor thuis!

Bij Castelly is het warm en gezellig, dat voel je meteen als je binnen komt. Dat koken hier een passie is, dat zal je proeven. En geef je ogen ook gerust de kost, want de binnenhuisdecoratie, die is ook te koop! De kers op de taart: Castelly is ook infopunt, dus je kan hier meteen ook terecht voor wat info over de streek.


Ontdek

 

Books & Brunch in Brugge

Brunchen en boeken zoeken

What's in a name? Dit adresje is zowel een boekhandel als restaurant. Ideaal voor foodies en book lovers. Kom er proeven van een heerlijk ontbijt of brunch en snuister even rond tussen de boeken. Nog een plus: alle gerechten worden klaargemaakt met lokale biologische en organische ingrediënten!


Ontdek

 

't Een en 't Ander in Schuiferskapelle (Tielt)

Nostalgisch dorpswinkeltje en café

Dé ideale stopplaats voor een goede frisse pint op het fijne terras of een vergeten boodschap. Bierliefhebbers komen hier niets te kort met een uitgebreide bierkaart, waaronder ook enkele lekkere streekbiertjes. Wil je wat informatie over de regio? 't Een en 't Ander is ook infopunt!


Ontdek

 

Hermanus in Brugge

Food & drinks meets motorshop and clothing!

Motorliefhebbers zijn hier aan het juiste adres. Je vindt er alles van accessoires voor je moto: van coole vesten tot stoere helmen. Of spring je liever gewoon binnen voor een lekkere koffie of een snack? Het interieur is alvast top!
 

Ontdek

 

Morris in Ruddervoorde (Oostkamp)

Coffee and crafts

Bij Morris heeft alles een verhaal: de thee, de koffie, de tasjes waaruit je drinkt, de kalligrafie,... Geniet er van een gezond of hartelijk ontbijt of kom langs voor een lekkere soep en bagel. Verse en ambachterlijke producten staan voorop. Daarnaast kan je van alles op de kop tikken in hun shop: van keramiek over kalligrafie tot interieur hebbedingetjes!


ontdek

Blijzaak in Ruddervoorde (Tielt)

Tweedehands vintage- en designwinkel met cafetaria en groot fietsterras

Blijzaak is een project van Kringwinkel 't Rad. Je vindt er leuke brocante- of vintagespullen aan betaalbare prijzen. Leuke extra: alle inkomsten worden gebruikt voor het uitbouwen van de sociale doelstellingen van de kringwinkel. In de zomer heeft Blijzaak een leuk zomerterras in de tuin tussen het  groen waar klanten en passanten kunnen genieten van een drankje bij de grote vijver.

ontdek

 

Puss and Books in Brugge

Koffie drinken tussen de katten en boeken

Een gezellig café waar je geniet van een lekkere koffie met gebak, een goed boek en... tal van snoezige katten! Dit kattenadoptiecafé geeft de kans aan potentiële nieuwe katteneigenaars om hun ideale match te vinden.

ontdek

 

IJSBERG in Damme

Kunst- en cultuurbeleving met een kop koffie in de hand

Laat je verrassen door de vondsten in de bookshop, de expo’s, lezingen, huiskamerconcertjes, performances, voorstellingen… Zin om hierna nog wat langer te blijven hangen? In het leescafé kan je terecht voor (h)eerlijke koffie en thee (al dan niet met een stukje taart), een gezonde, lokale snack of een ontspannend aperitief.

ONTDEK

BASIEL URBAN GREENHOUSE in Brugge

Koffie drinken, plantje kopen!?

 

Basiel Urban Greenhouse is een hippe tearoom waar je terecht kan voor een lekker kopje koffie, thee, verse sapjes en ook verse soep, taart, huisgemaakte cake en kleine hapjes. Zie je iets wat je leuk vindt? Je kan niet alleen een van de vele aanwezige planten kopen maar ook de lampen en andere interieurspullen zijn er te koop.

Ontdek

POSTBAR in Brugge

Postbar, a "brief" moment...

Bij Postbar geniet je van een heerlijk drankje terwijl je snuistert in het papierwinkeltje. Iets neergepend? Laat het achter in het rek en het wordt voor jou gepost.

Ontdek

CHERRY PICKER BAR in Brugge

Bar meets record store.

Cherry Picker Bar is een gezellige combinatie van een platenwinkel met een bar. The place-to-be voor creatievelingen!

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF