Doen

Pittem

Pittem leeft en bruist van de energie. Ze zijn ook - terecht - trots op hun wereldburger Ferdinand Verbiest, die een zeer belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van China en de wetenschap. Je ontrafelt zijn levensverhaal in het Bezoekerscentrum. Hieronder een overzicht van wat je allemaal kunt ontdekken in Pittem.
 

Ferdinand Verbiestcentrum Pittem

Kaart Pittem

 

Niet te missen in Pittem!

 

 

Fietsen in Pittem

Fietsen

Fietsroutes:

Fietsnetwerk:

Wandelen in Pittem

Wandelen

  • Berghoekpad (9 km): rustig, heuvelachtig parcours langs pittoreske binnenwegen. Op de top van Pittem berg heb je een prachtig uitzicht.
  • Meersenpad (13 km): bestaat uit 3 afzonderlijke lussen nl. het Breemeerspad (5,2 km), het Gaverpad (3,3 km) en het Landouwepad (4,7 km).

Themawandeling:

  • Met de ErfgoedApp kan je een erfgoedwandeling maken langs historische plekken en gebouwen in Pittem. De wandeling van 1 km neemt je mee vanaf de Markt doorheen het centrum. Door de app kom je meer te weten over Ferdinand Verbiest maar ook over enkele markante gebouwen en plaatsen in Pittem.

Begeleide wandeling:

 

Heerlijke adresjes

Voor de Frans-Belgische keuken moet je in De Couter zijn, heerlijke gerechten voor fijnproevers en lekkerbekken. Met de kinderen op stap? Check dan De Peerdekens in Egem of Berkenhof in Pittem! Voor een koffiestop moet je ongetwijfeld bij koffie- en eethuis Castelly zijn! Bovendien is al het interieur te koop, ga dus zeker eens een kijkje nemen. Heb je de lekkere biertjes van Brouwerij Maenhout al geproefd?

 

 

Goed Ten Hulle

Lokaal logeren

Logeren in Pittem? Dan moet je bij Goed Ten Hulle zijn! Op dit schitterend landgoed vind je 2 zeer smaakvol ingerichte vakantiewoningen. De Peirdestal, de vroegere stallen van de boerenpaarden, biedt nu alle comfort voor 8 personen. Het Ruytershuys, waar de vroegere concierge woonde, werd omgetoverd tot een huis voor 6 personen. Het Koetshuys werd ingericht als gezellig cafeetje dat ter beschikking staat van de gasten.

Meer info

Zotte Maandag

Agenda

Hét evenement in Pittem is ongetwijfeld Zotte Maandag, een waar "carnaval in volle zomertijd". Ieder jaar brengt Zotte Maandag duizenden mensen naar Pittem, maar ook doorheen het jaar is er van alles te doen in de buurt van Pittem.

Naar de evenementen

 

Praktische info?

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF