Fietsen

De Oudlandpolder - fietsroutes

 
De polders van Zuienkerke, Blankenberge en De Haan vormen samen de Oudlandpolder. Het is een van de laatste regio’s in Vlaanderen waar je een ononderbroken horizon kan zien. Het ontstaan van dit polderlandschap is nauw verbonden met de zee en de landbouwsector. Deze 2 uitgewerkte fietsroutes leiden je door het gebied via 2 routes op het fietsnetwerk van 32 en 42 km. De infoborden onderweg vertellen de bijzondere boerenverhalen en tonen waar je voedsel vandaan komt. Op de kaart staan ook de hoeve-tips met (h)eerlijke adresjes en leuke logeertips. Fiets een of beide lussen, los de vragen op en neem ook deel aan de wedstrijd! 
 

 
Ontdek de kaart met 2 fietsroutes

Deze 2 uitgewerkte fietsroutes leiden je door het gebied via 2 routes op het fietsnetwerk van 32 en 42 km. Fervente fietsers kunnen deze ook combineren. We geven je nog enkele leuke tips mee voor onderweg. Als kers op de taart ontvang je bij deelname aan de wedstrijd een boek over het bijzondere boerenverhaal van de Oudlandpolder en maak je kans op een prijs!
 
De gratis kaart met fietsroutes is verkrijgbaar via de webshop en in de diensten toerisme of hoevewinkels op de route. Je kan de kaart met routes ook hieronder online bekijken en downloaden/afdrukken.
 
Bekijk en/of download de kaart online:
 

 
De Oudlandpolder - een bijzonder boerenverhaal

De Oudlandpolder - een bijzonder boerenverhaal

De polders van Zuienkerke, Blankenberge en De Haan vormen samen de Oudlandpolder. Het is een van de laatste regio’s in Vlaanderen waar je een ononderbroken horizon kan zien. Het ontstaan van dit polderlandschap is nauw verbonden met de zee en de landbouwsector. De fietskaart is gebaseerd op de historische publicatie 'De Oudlandpolder: een bijzonder boerenverhaal', een initiatief van het samenwerkingsverband ‘de Oudlandpolder’ en de landbouwpartners*. Het boek brengt op interessante wijze de agrarische identiteit van het gebied in beeld. De infoborden presenteren ter plaatse boeiende weetjes uit dit naslagwerk. Wie een van beide fietsroutes aflegt en aandachtig de borden leest, kan deelnemen aan de wedstrijd.

Wil je nog meer weten over de argratische identiteit van de Oudlandpolder? Koop de mooie bijhorende publicatie 'De Oudlandpolder: een bijzonder boerenverhaal', verkrijgbaar via de webshop van Provincie West-Vlaanderen of in de toeristische infokantoren van Blankenberge, De Haan en Zuienkerke. Fiets een van de lussen, los de vragen op en neem deel aan de wedstrijd. Elke deelnemer krijgt sowieso een gratis exemplaar van dit boek!

* Provincie West-Vlaanderen, Blankenberge, De Haan, Zuienkerke i.s.m. Landelijke Gilden, Inagro vzw en Centrum Agrarische Geschiedenis vzw.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF