Doen

Oudenburg

In Oudenburg trokken de Romeinen het enige Belgische kustcastellum op, wat de plaats tot één van de oudste sites van ons land maakt! Je leert er alles over in het Romeins Archeologische Museum. Ook het natuurgebied De Hoge Dijken is een bezoekje waard. En voor een prachtig zicht op het polderlandschap, ga je even richting de uitkijktoren het Rietnest.

Oudenburg in het Brugse Ommeland

 

Niet te missen in Oudenburg!

 

 

 

 

Heerlijke adresjes en gezellige cafés

Op zoek naar een lekker adresje? In Oudenburg is er voor ieder wat wils. Op de markt is het gezellig vertoeven bij Louis Clesse. Bij De Stokerij geniet je van artisanale streekproducten verwerkt tot gastronomische gerechten. In Monico is het genieten in een warm interieur tussen oude retro fietsen en een oude buzestove waarop hedendaags nog pannenkoeken op gebakken worden. Wie een hoeve-ijsje wil verorberen, moet beslist even langs bij Hoeveijs Macarel. Nog meer inspiratie nodig? Klik hieronder voor alle adresjes.
 
Ontdek alle suggesties

De Stokerij

 

Lokaal logeren

  
 

Romeins weekend

Jaarlijkse topevenementen

Geen Oudenburg zonder het Romeins Weekend, hét topevenement van het jaar. Elke zondag en maandag van het Pinksterweekend word je ondergedompeld in de wereld van de Romeinen met een uitgebreid kampentent, diverse workshops, demonstraties,... En op 15 augustus is het afzakken naar het centrum voor de internationale rommelmarkt. Kijk zeker even op de kalender om te zien wat er te beleven valt tijdens je bezoek aan Oudenburg.

 
Ontdek de komende evenementen
 

 

Praktische info?

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF