Nieuwe wandelexpedities in Landschapspark Bulskampveld

2019-06-27
Pers
Nieuwe wandelexpedities in Landschapspark Bulskampveld

In Kruiskerke (Ruiselede) en Sint-Pietersveld (Wingene) opent het provinciebedrijf Westtoer de eerste twee wandellussen van Expeditie Bulskampveld. De Expedities brengen gezinnen of vrienden met jonge kinderen terug naar de natuur om op avontuurlijke wijze de bossen van Landschapspark Bulskampveld te ontdekken. Dit najaar volgen er nog drie nieuwe wandellussen. Gloednieuw is de gratis ontdekkingskaart voor het Landschapspark Bulskampveld, het grootste bosgebied van West-Vlaanderen.

“De Expedities zijn avontuurlijke wandellussen van 2,5 km voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun gezelschap. De lussen laten hen het bos en de natuur volop beleven”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde voor Toerisme van de Provincie West-Vlaanderen en voorzitter van Westtoer. “De Expeditie in Kruiskerke slingert door het mooie Bruwaanbos en het Parochieveldbos en vormt een uitdagend parcours met 16 spelprikkels die evenwicht en durf van de jongsten op de proef stellen. De Expeditie in Wingene omvat Sint-Pietersveld en de Vagevuurbossen. Hier zorgen 17 bosdieren voor originele opdrachten”.

Duurzaamheid staat voorop: alle spelprikkels zijn gemaakt met duurzaam hout en met wat er in het bos te vinden is. De mascotte van de Expedities is de stier. Bulskampveld of ‘Bulnas Campa’ betekent namelijk ‘veld van de stieren’. De stier toont de weg en geeft opdrachtjes in het bos.

Ontdekkingskaart
Samen met de Expedities is er een nieuwe ontdekkingskaart voor het Landschapspark Bulskampveld. Hierop staat alle praktische informatie om de Expedities te ontdekken. Aan de andere zijde vind je een overzichtskaart van het Landschapspark met daarop de natuurgebieden, unieke startplekken, routes en tal van doe-tips. De nieuwe kaart is een ideaal instrument om het grootste bosgebied van West-Vlaanderen te verkennen.

Toekomst Expeditie Bulskampveld
In oktober wordt op Provinciedomein Bulskampveld een derde lus geopend. In het najaar krijgen ook Nieuwenhovebos in Oostkamp en Domein Menas in Sint-Maria-Aalter een Expeditielus met een eigen thema. Expeditie Bulskampveld zal zo uit vijf wandellussen bestaan binnen eenzelfde herkenbaar concept.

Expeditie Bulskampveld is een initiatief van Westtoer in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen, Toerisme Oost-Vlaanderen, de gemeenten Beernem, Oostkamp, Ruiselede, Wingene en Aalter. Het project wordt financieel ondersteund door Toerisme Vlaanderen in het kader van de Impulsprojecten Fiets- en Wandelnetwerken.  

Praktisch
Alle informatie over de Expedities vind je op de nieuwe Ontdekkingskaart van het Landschapspark Bulskampveld. Deze kaart is gratis te verkrijgen bij Westtoer of bij de Diensten voor Toerisme van Beernem, Wingene, Ruiselede, Oostkamp en Aalter. Via de website www.Landschapspark-bulskampveld.be kan je de kaart downloaden en vind je de aparte routekaartjes en alle praktische informatie over de Expedities.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF