Nieuwe toeristische infopunten in het Brugse Ommeland

2019-05-14
Pers
Nieuwe toeristische infopunten in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer heeft aan elf nieuwe toeristische ondernemingen in het Brugse Ommeland het label Infopunt Toerisme uitgereikt. De toerist kan in de regio vanaf nu terecht bij 50 geëngageerde ondernemers voor toeristische tips en publicaties.

Naast de diensten voor toerisme kunnen vakantiegangers en recreanten in het Brugse Ommeland bij de Infopunten Toerisme terecht voor toeristische brochures en insidertips. De Infopunten vormen een aanvulling op de diensten voor toerisme van de regio. Zo zijn ze vaak open op momenten wanneer een dienst voor toerisme dat niet is.

Deze lokale toeristische ondernemers zijn de uitgelezen personen om toeristen en recreanten op weg te helpen. Want het zijn dikwijls restauranthouders of cafébazen die als eerste met de recreanten in contact komen. De ondernemers vormen het gezicht van de regio en zijn meer dan ooit ambassadeurs voor de regio. Een uitgebreid en professioneel toeristisch onthaalnetwerk is dan ook een grote troef voor de regio. Met deze elf nieuwe Infopunten Toerisme kan je in het Brugse Ommeland nu terecht bij 50 geëngageerde ondernemers.

Westtoer heeft hen goed geïnformeerd met informatie over de regio. Via workshops werden de Infopunten opgeleid tot echte streekkenners. Ze gingen ook op verkenning waarbij ze tal van toeristische troeven in de nabijheid van hun zaak bezochten.

Alle ondernemers krijgen een bordje met het herkenbare groene I-logo om aan de gevel te hangen. De Infopunten ontvangen ook promotiemateriaal over de regio en worden meegenomen in de communicatie van Westtoer en de diensten voor toerisme.

Een overzicht van alle Infopunten vind je via www.brugseommeland.be.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF