Op vakantie met de kinderen

Fietsen en wandelen

Een wandel- of fietstocht op kindermaat met verrassende stops en lekkere pauzes ... dat staat garant voor een geslaagde daguitstap met het hele gezin!

We zetten enkele leuke tips voor trips op een rij...

 

Kindvriendelijke fietslussen

Fietslus Tielt-Dentergem

Een knappe fietstocht die begint bovenop de Poelberg en je daar 24 kilometer later ook terug afzet. Langs de weg passeer je de Poelbergmolen, Provinciedomein de Baliekouter, de Meikensbossn, een struisvogelboerderij...

 

MEER INFO

Fietslus Tielt-Pittem

Een mooie 25 kilometer trappen langs de mooiste plekjes van Tielt en Pittem. Doorheen de route zijn genoeg bezienswaardigheden om de ogen (en de maag) de kost te geven.

 

MEER INFO

Fietslus Wingene-Zwevezele

Echt een tochtje op kindermaat. Met mogelijke stops aan ijssalon Smart-IJs, aan zwembad 'De Alk', een kasteelpark, een keramiekatelier om zelf de handen uit de mouwen te steken ... en natuurlijk ook veel mooie fietskilometers (23km).

 

MEER INFO

Fietslus Ruiselede-Kanegem

Er is zoveel moois te zien in omgeving Ruiselede en Kanegem. Tijdens deze tocht stuur je je stalen ros langs lekkere stops, mooie wandelplekken en verrassend erfgoed in de streek. Keuze te over!

 

MEER INFO

 

Leuke wandelroutes

Vrijgeweedwandelroute met de buggy

De volledige Vrijgeweegwandelroute telt zowat 13 km. Maar als je met de buggy op zwier bent kan je die ook gewoon inkorten tot 6 km. Je vertrekt vanuit Baliebrugge langs een heerlijk parcours van rustige verharde en onverharde wegen, open langschappen en eeuwenoude witte hoeves. Aan wandelbordje 4 loop je gewoon door op de ringbeekstraat tot bordje 8 voor een kortere lus.

 

MEER INFO

Uitkerkse Polderwandelroute

De Uitkerkse Polder is een prachtig natuurgebied tussen Blankenberge en Zuienkerke. De volledige wandeling telt 7,7 kilometer, maar je kan ook inkorten. Vertrekken doe je aan het Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder.

 

MEER INFO

Moereveldwandelroute

Deze tocht (7,5 km) door het groen start én eindigt aan Kinderboerderij d'Oude Smelterij in Torhout. Als dat geen fijn vooruitzicht is. Tussenin geniet je van meanderende beekjes, grazende koeien en onverharde paden.

 

MEER INFO