Slapen
Kids

Logeren op de boerderij

Breng je vakantie door op de boerderij waar vanalles te beleven valt. Wil je de koeien helpen melken? Zin in ritje op de pony? Of wat dacht je van een glaasje verse koemelk. Over koetjes en kalfjes gesproken...
 

De Grote Linde

Vakantiewoning en
B&B De Grote Linde (OOSTKAMP)

De Grote Linde charmeert met vier gezellige boerderijhuisjes, een grote schuur met speelzolder, een 350 jaar oude lindeboom en tal van koetjes en kalfjes. Hier beleef je het boerderijleven van dichtbij: van kalfjes voederen tot de koeien melken. Bloggersgezin Withkidsontheroad verbleef een weekendje bij De Grote Linde. Ze beleefden er van alles, lees het in hun blogverhaal!

Ontdek De Grote Linde: getest en goedgekeurd

 

Hof ter Linde (BEERNEM)

De oude schuur van dit modern melkveebedrijf werd omgetoverd tot een vakantiewoning met 4 stijlvolle kamers. Het weidse uitzicht over het lichtglooiende landschap is er prachtig! De kinderen kunnen een kijkje nemen in de stallen. Alle koetjes geteld? Waag je op de trampoline of geniet van een ritje op de go-carts. 

Ontdek

 

 

 

Hof ter Linde
Kijkboerderij Pierlapont
Brugse Ommeland

Hof ter Pierlapont (Zedelgem)

In deze authentieke boerderijwoning (vanaf 16 tot 19 personen) word je hartelijk onthaald door boer Willy en boerin Magda met een magische rondleiding, een gratis traktatie en een ponyritje of huifkartocht. De kinderen mogen elke ochtend en avond helpen de dieren voederen. Daarnaast krijg je gratis toegang tot de kinderboerderij waar je je kunt uitleven met allerlei boerderijactiviteiten: speel een partijtje boerengolf of verdwaal in het maisdoolhof!
 

ONTDEK

Glamping Pierlapont

Glamping op kijkboerderij Pierlapont 

Mag het eens iets anders? Waarom niet kamperen op de boerderij, maar dan met de luxe van een vakantiewoning. En uiteraard kan er ook een handje meegeholpen worden met boer Willy of Sam om de dieren te voederen. Daarnaast zijn er ook heel wat activiteiten op de boerderij: een spelletje boerengolf, een maïsdoolhof, een ritje op een pony, een gezellige hoevecafé,... Een topper voor gezinnen met kinderen!
 
ontdek

De Bergvallei

B&B De Bergvallei (BEERNEM)

Deze bijzonder elegante boerderij met luxueuze kamers ligt in een rustgevende groene omgeving. Dit landbouwbedrijf telt maar liefst 90 melkkoeien en 900 varkens. Kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven in de speeltuin met trampoline en go-cars en het leven op de boerderij van dichtbij meemaken. 

ontdek

Le Plat Pays

B&B en vakantiewoning Le Plat Pays (OOSTKAMP)

Een charmante hoeve op het platteland. Je logeert in één van de 5 charmante kamers in de B&B, groepen tot 12 personen kunnen dan weer terecht in de vakantiewoning. De kleinsten onder ons mogen de dieren (koeien, geiten, mangalicavarkentjes, kippen, paarden) helpen voederen of de koeien en geitjes melken. Na het harde werk is het afkoelen geblazen in de zwemvijver of heerlijk relaxen in de ruime tuin. Wist je trouwens dat je op de Moo-boerderij (of in het zuivelwinkeltje) terecht kan voor een huisbereid ijsje (met dank aan de jerseykoetjes) of een appelsapje (met appels uit eigen tuin)? Heerlijk genieten op het zomerterras...
 
Tip: Mag het iets specialer? achteraan in de tuin ligt een apart stukje grond met een Yurt. Een authentieke Mongoolse nomadentent ingericht als tweepersoonskamer. Leuk!

Ontdek

Het Verloren goed

Vakantiehoeve Het Verloren Goed (WINGENE)

Maak kennis met het boerderijleven op deze moderne melkveehouderij. Bij Het Verloren Goed mag je altijd een handje helpen bij het melken van de koeien of het voederen van de kalveren. Wie weet heb je wel geluk en ben je getuige van de geboorte van een kalfje! Naast het leven op de boerderij valt er ook veel te beleven rond de vakantiewoning voor groot en klein: een grote tuin met een barbecue, een zandbank, een petanquebaan en een gocart voor 4 personen.

Ontdek

 

 

De Knotwilgenhoeve

B&B De Knotwilgenhoeve (RAMSKAPELLE)

Pal tussen de pittoreske dorpskerk van Ramskapelle en het uitgestrekte polderlandschap bevindt zich de Knotwilgenhoeve, een actieve boerderij. Een van de stallen herbergt nu vier comfortabele familiekamers. In de ruime tuin bewonderen de kinderen de boerderijdieren, maken ze een ritje met de pony of springen ze op de trampoline!
 
ontdek

Langhof

B&B Langhof (ZUIENKERKE)

Deze vakantieboerderij is actief als veeteelt- en akkerbouwbedrijf. Vanuit de gastenkamers en het terras geniet je van een uitzicht op het mooie polderlandschap en kan je het vee, de schapen en kippen van vlakbij bewonderen. 

ontdek

 

Artiriacumhoeve

B&B Artiriacumhoeve (ZEDELGEM)

Op deze boerderij worden 3 met uitsterven bedreigde schapenrassen gefokt. Wie hier verblijft mag meehelpen met de dagdagelijkse activiteiten van de boerderij zoals schapen scheren, hoefjes kappen, ... Geniet 's morgens van een heerlijk streekeigen ontbijt in de veranda met mooi uitzicht op de weide. De kinderen kunnen naar hartelust ravotten in de speeltuin.
 
ontdek

Hoeve De Spijker

Vakantiehuis Hoeve De Spijker (BRUGGE)

In Hoeve De Spijker, vlakbij het historische Brugge, proef je de rustige landelijke sfeer van weleer. Op deze authentieke 18de eeuwse hoeve vind je twee verblijven: vakantiewoning 'Het Kasteelhuis' en gastenkamer 'Het Koetshuis'. Kinderen kunnen naar hartelust spelen in de ruime speelweide met speeltoetstellen, trampoline, petanquebaan,... Ook het boerderijleven kan je van dichtbij meemaken: meehelpen koeien melken, dieren voederen,...

ONTDEK

Hove Ter Hille

Hove Ter Hille (JABBEKE)

In de vakantiewoningen van Hove Ter Hille kan je rustig ontspannen met het hele gezin. Er zijn veel faciliteiten voorzien voor kinderen zoals kinderbedjes, een speeltuin, en een fikse kinderkorting. Je vindt er ook neerhofdieren, een openlucht zwembad, en een gezellige tuin. Kortom, de familietrip bij uitstek!

Ontdek

Vakantiewoningen De Noorddijk

Vakantiewoningen De Noorddijk (ZUIENKERKE)

De 5 woningen van 'De Noorddijk' zijn gelegen in het rustige polderdorp Zuienkerke net buiten de dorpskern. De kinderen zijn dol op de schapen, kippen, onze pony, onze poes en de schommel. Er is ook pingpongtafel en een petanquebaan. Buurtwinkels bevinden zich op wandelafstand. Er is een privé-parking en je kan je fietsen binnenplaatsen. Wasmachine en barbecue zijn ter beschikking. Kinderbedje en stoel gratis te reserveren.

Ontdek

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF