Doen

Lissewege

Lissewege, het 'witte dorp'

Lissewege werd verkozen tot één van de tien mooiste dorpen van Vlaanderen, en terecht. In het witte polderdorp is de tijd blijven stilstaan en lijkt alles nog zoals het hoort. De huisjes in het oude dorpscentrum zijn sinds eeuwen wit geschilderd. Het lisseweegs Vaartje is misschien wel het lieflijkste prentkaartzicht van dit authentiek sfeerdorpje. Bedwing de 264 treden van de 13de eeuwse kerk en geniet van een uniek panorama hoog boven de polders.

Lissewege

Kaart Lissewege
Lissewege

Niet te missen

Fietsen

Ga op verkenning in Lissewege en omgeving aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk. Koop je kaart via de webshop, of stippel je route online uit.
 
Onze uitgewerkte fietssuggestie in Lissewege:
 

Polderbedevaartfietsroute

Lissewege

Wandelen

De beste manier om Lissewege en het vlakke polderlandschap rondom te verkennen is de Ter Doestwandelroute. Deze 6 km bewegwijzerde route start en eindigt in de pittoreske dorpskom en trakteert je onderweg op landelijke wegen, fraaie vergezichten en uitgestrekte polderweiden. Je passeert langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Lissewege.
 
Ontdek de Ter Doestwandelroute

Culinair Lissewege

Ze zijn niet talrijk, maar ze zijn bijzonder! Lunchen met zicht op de toren? Dan moet je bij De Pepermolen of Huyze Saeftinghe zijn. Ook het zicht op het terras van De Valckenaere op de eeuwenoude dorpsbrug is uniek in de streek, en in de 17de eeuwse hoeve van Hof ter Doest kijk je uit op de imposante abdijschuur Ter Doest.
 

Ontdek alle lekkere adresjes in Lissewege

Hof Ter Doest
Hof ter Doest

4 x logeren in het pittoreske Lissewege

Lichtfeest
Brugse Ommeland

Jaarlijkse topevenementen

 • De Maria Ommegang: jaarlijkse 'ommegang' waarin het mirakelbeeld van Onze Lieve Vrouw van Lissewege wordt rondgedragen in een barokke draagstoel.
  Eerste zondag van mei - gratis
   
 • Beelden in het witte dorp: openluchttentoonstelling met werken van meer dan 100 (inter)nationale moderne kunstenaars in het decor van het middeleeuwse Lissewege.
  Vanaf eerste volle weekend juli tot en met voorlaatste weekend september - gratis
   
 • Lichtfeest: een combinatie van muziek, vuurinstallaties, licht- en videokunst en straattheater.
  Derde vrijdag en zaterdag van augustus
   

Alle evenementen in de buurt

Praktisch

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF