Landschapspark Bulskampveld

Nieuw Europees project


Nieuw Europees project goedgekeurd!

In de schoot van het bestaande samenwerkingsverband werd een nieuw Leader-project op touw gezet en goedgekeurd.

Het 'Landschapspark Bulskampveld vertelt... het verhaal van een streek' is een toonaangevend project dat de streekidentiteit van het Landschapspark verder op de kaart zet. De partners houden hierbij rekening met de verschillende sectoren en stakeholders (landbouw, bewoners, toeristen en ondernemers) en met de draagkracht van het gebied. Er wordt gericht ingezet op 4 doelstellingen:

  • ontsluiten en beleefbaar maken van de verhalen
  • de verhalen valoriseren
  • het Landschapspark leefbaar en beleefbaar maken
  • garant staan voor een blijvende coördinatie en communicatie

De partners streven zo naar een betere uitbouw van het Landschapspark als samenhangend geheel met een goed uitgebouwd evenementen- en activiteitenaanbod. In het project worden innovatieve en belevingsvolle producten ontwikkeld als een erfgoedfietsroute en geanimeerde vertelavonden met gekende en minder gekende erfgoedverhalen.

Ondernemers reiken elkaar de hand via netwerkmomenten en streekverkenning en via een gepersonaliseerd coachingtraject worden creatieve ideeën uitgewerkt. We doen het nodige om dit aanbod creatief in de markt te zetten via communicatie en promotie. 

Er wordt met de verschillende sectoren ook gezocht naar oplossingen voor zwerfvuil en conflicten door het toenemende recreatieve verkeer.

Leader-project logo's

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF