Landschapspark Bulskampveld

Gezocht: landbouwers voor projecten rond klimaatbestendig boeren

In het Landschapspark Bulskampveld zijn een 300-tal landbouwsites en een 600-tal landbouwers actief. Vanuit de werking van het landschapspark willen we oa. inzetten op omgevingszorg en klimaatbestendig boeren. Verschillende lopende projecten zoeken landbouwers om hen te kunnen ondersteunen in hun zoektocht daarin.

Bent u een landbouwer die bezig is met of zoekende is om klimaatbestendig te boeren op uw bedrijf; dan is één van de volgende projecten misschien wel nuttig voor jou? Bij interesse aarzel niet om contact op te nemen.

  1. Klimrek: In dit project werken ILVO, Innovatiesteunpunt en VITO vier jaar lang samen aan een klimaattraject voor melkveehouders, varkenshouders, en akkerbouwers met aardappelen in het teeltplan. De deelnemende landbouwers worden jaarlijks opgevolgd om zo meerdere klimaatmaatregelen te nemen en de persoonlijke evolutie in kaart te brengen. Ze leren ook van collega's doormiddel van lerende netwerken. Meer info: www.klimrekproject.be -> meedoen
     
  2. Farmlife:  Ben je aan de slag met agroforestry of overweeg je dat? Ben je op zoek naar heel concrete handvaten? Of wil je graag verkennen wat dit teeltsysteem kan betekenen voor jouw bedrijf? Neem deel aan een van de gratis masterclasses van het project Farmlife, een project van het ILVO in samenwerking met 6 Nederlandse partners. Binnen de masterclasses worden tools, opleidingen en informatie allerhande aangereikt. Meer info: www.agroforestryvlaanderen.be (op de homepage en rechts in de agenda). Voor meer informatie en vragen neem contact op met marlinde.koopmans@ilvo.vlaanderen.be
     
  3. Carbon Farming: Worden boeren met koolstofrijke gronden hiervoor betaald in de toekomst? Dit wordt de centrale vraag waarop Inagro in samenwerking met zes partners in het Noordzeegebied de komende jaren een antwoord zoekt.
    Voor vragen omtrent dit project kan je terecht bij: Franky Coopman: franky.coopman@inagro.be of 051 27 33 94

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF