Landschapspark Bulskampveld

Doen

Verveling slaat nooit toe in het Landschapspark Bulskampveld. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is... er valt altijd wel iets te beleven! Ga op verkenning met de fiets of te voet en ontdek de mooiste plekjes. We schotelen je graag de mooiste natuurplekjes voor in het Landschapspark en de leukste stops waar iets te zien of te beleven valt. Tip: bekijk zeker even de activiteitenkalender vooraleer je op verkenning gaat en ontdek wat er te beleven valt!
 
Geen idee waar te beginnen? We geven alvast onze top 5 mee:

1. Doomkerke en parochieveldwandelroute

De kerk van de Heilige Carolus-Borromeus is één van de schitterendste voorbeelden van neogotisch eclectisme in de regio. Het vormde de aanhef tot het ontstaan van een nieuwe, beschermde dorpskern. In de schaduw van de kerktoren vind je het Gemeentepark Disveld, waar kinderen zich kunnen uitleven. Tip: ga op verkenning met de Parochieveldwandelroute, die start in Doomkerke.

2. Kasteel en Bezoekerscentrum Bulskampveld

Het gerenoveerde kasteel in het provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld is ingericht als natuur- en streekbezoekerscentrum. Kinderen kunnen er met allerlei leuke interactieve tentoonstellingen en activiteiten aan de slag. Op de bovenverdieping kom je alles over het kasteel te weten. Ook rondom het kasteel valt vanalles te beleven: wandelen, fietsen, speeltuin en speelbos, kruidentuin, reca,...

3. Natuurreservaat Leiemeersen en Warandeputten

Breng een bezoek aan de wondermooie vallei ten zuiden van Brugge. Daar kan je ten volle genieten van één van de mooiste plekjes van de provincie en ontdek je een landschap vol uniek erfgoed. Het natuurreservaat Leiemeersen is enkel toegankelijk op het jaagpad langs het kanaal. Je kan er ook met een gids op stap.

4. De Kijkuit Outdoorsport

Bij de Kijkuit kan je een kajak, kano of roeiboot huren om het kanaal onveilig te maken; overtuigde outdoorfans verleggen hun grenzen op de klimmuur of in het avonturenbos en staan hun mannetje tijdens het hindernissenparcours. Niet voor watjes! Op het bijhorende terras kan je bekomen met een streekbiertje of een ijsje.

5. Wandelnetwerk Bulskampveld

Het Landschapspark van kop tot teen verkennen? Dan is het wandelnetwerk een must, goed voor meer dan 150 km wandelplezier. Je route zelf uitstippelen was nog nooit zo gemakkelijk. Bestel je kaart online of stippel je route online uit via de wandelrouteplanner.
 
Ik bestel de kaart!
Ga naar de wandelrouteplanner

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF