Landschapspark Bulskampveld

Bosbaden in het Bulskampveld

De Japanners weten het al langer, niets zo heilzaam als baden in een bos. Je met al je zintuigen onderdompelen in de natuur om zo, al wandelend, je hoofd leeg te maken en als herboren dat bos terug te verlaten. Want die natuur schenkt ons evenwicht. Het komt er dus op aan om, ondanks dat hectische bestaan, geregeld opnieuw verbinding te maken met die natuur. En het bos is de ideale plek om dat te doen. Er is geen ruis, geen afleiding en eenvoud primeert er. Tijd dus om je op te laden met een bosbad!
 

Bosbad 1: in de Vagevuurbossen (8,4 km = 4 uur)

Laat je auto achter op parking Aanwijs (Reigerlostraat 18, Beernem), je bevindt je nabij knooppunt 20. Volg de bordjes richting knooppunt 33 om in het bos te belanden. Voorzie eventueel een picknick of breng wat proviand mee. Je wandelt doorheen de Vagevuurbossen, befaamd voor hun variatie. Heide, open plekken, poelen en zowel dennen en sparren als berken, beuken en zomereiken.

Wandelknooppunten: 20 - 33 - 32 - 30 - 47 - 48 - 49 - 62 - 46 - 45 - 44 - 31 - 32 - 33 - 20

Een detailkaartje van de route vind je hier!

Picknicktip!

Als je even afwijkt tussen het knooppunt 49 en 62, dan vind je enkele picknickbanken op een rustige plek, vlakbij de scheepsput! 

De scheepsput

Bosbad 2: in Heideveld-Bornebeek (5 km = 2 uur)

Parkeer je auto bij De Kruiderie (Bulskampveld 2, Beernem) en vertrek van hieruit voor een miniwandeling doorheen het prachtige natuurgebied Heideveld-Bornebeek. Misschien zie je in de late namiddag wel hertjes drinken bij de poel.

Wandelknooppunten: 10 - 11 - 12 - 13 - 7 - 8 - 9 - 10

Een detailkaartje van de route vind je hier

Picknicktip!

Stap na je wandeling binnen in De Kruiderie voor een welverdiende kruidenthee en shop nog wat kruiden, honing of een pittige biertje met citroenverbena. Geniet er aan een van de banken in het groen van je picknick (tijdens de kantooruren kan je er ook terecht voor een sanitaire stop).

De Kruiderie

Bosbaden, zo doe je het!

1. Laat je GSM in de auto en wandel langzaam het Landschapspark Bulskampveld in. Dit is het grootste aaneengesloten bosgebied van West-Vlaanderen en dus dé plek om je bosbad te nemen.

2. Wees je bewust van je ademhaling. Haal diep adem, ruik, luister, zie en voel. Snuif de geur van het bos op, spits je oren, scherp je blik en voel hoe je voeten zacht in de bosgrond zakken. Laat het bos al je zintuigen beroeren en merk hoe je vertraagt.

3. Kuier aan een rustig wandeltempo, 1 à 2 km per uur, en zoek een plek die je aanspreekt. Een kabbelend beekje, wat wilde bloemen, een opvallende stam... Installeer je hier en focus op dit moment.

4. Een bosbad van enkele uren zindert tot 7 dagen na. Probeer dus enkele uren gezapig te wandelen. Voel waar je hoofd en lijf nood aan hebben. Rust wanneer je moe bent, drink wanneer je dorst krijgt.

 

Bosbaden in het Bulskampveld

 

Ontdek de bosbad-tracés op kaart, aangevuld met leuke logeertips en eetadresjes in de buurt. Het volledige verslag vind je terug in het gratis vakantiegidsje!
 

Ontdek alles over bosbaden in het gratis vakantiegidsje

Wil je bosbaden met een coach?

Coach Ingeborg Verplancke neemt je mee door de bossen van het Landschapspark Bulskampveld en leert je hoe je zo’n bosbad moet nemen.

meer info

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF