Kastelen en Abdijen

Vespatrips

Abbazia & Castelli con Vespa!

Vespa rijden in DammeMet de Vespa cruisen door het Brugse Ommeland van abdij naar kasteel! Vesparoute.com biedt een speciale route op gps aan, al dan niet in combinatie met het bezoek aan een kasteel of een abdij. 

Je vertrekt vanuit het pittoreske Damme langs het neogotische Vivenkapelle naar het Kasteel van Male, tot voor kort de Sint-Trudo-abdij. Vandaar gaat het binnendoor naar het historische Brugge. Onderweg komen we langs het Kasteel De Spijker en het Kasteel Rooigem, om dan in de binnenstad kennis te maken met de Duinenabdij, thans het seminarie en met de Godelieve-abdij. Ten zuiden van Brugge ontwaren we in de bossen het Kasteel van Tillegem. We zoeven voorbij het Kasteel De Karmel. We houden halt aan het neogotische Kasteel van Loppem dat we op woensdag een bezoekje kunnen brengen. Vandaar rijden we naar de Benedictinessen van de Priorij Onze-Lieve-Vrouw van Bethanië en de paters Benedictijnen van de Sint-Andriesabdij in Zevenkerken. De Volkssterrenwacht is dan weer gehuisvest in het Kasteel Beisbroek. We verlaten de bosrijke omgeving en kiezen voor het vlakke land dat ooit door monniken gewonnen werd op de zee. Zo komen we in Lissewege aan waar in de vroege middeleeuwen de cisterciënzerabdij van Ter Doest stond. Nu blijft er enkel de monumentale abdijschuur uit de 13de eeuw over die we uiteraard bezoeken. Tijd voor een écht Abdijbier Ter Doest. We stevenen nu terug naar Damme met een ommetje langs het Kasteel van Oostkerke.
 

Praktisch:

Om met een Vespa te rijden dien je te beschikken over een geldig rijbewijs B.
De Vespa LX 50 is volautomatisch en heeft een maximale snelheid van 45 km per uur.

De route “Abazia & Castelli con Vespa” is ongeveer 85 km lang en is dus uitsluitend geschikt voor een daguitstap.
Vertrekken doe je in Damme, Speystraat 45, om 10 en om 18 uur moet je terug zijn, maar je hebt ruimschoots de tijd voor een lunch en een terrasje.

Inbegrepen:

Vespa, helm(en), verzekering BA, benzine, gps met de route “Abbazia & Castelli con Vespa”.

Reserveren:

De vespa reserveer je best op voorhand via:
Vesparoute.com - Bert Events, Speystraat 45, 8340 Damme 
Tel: 0474 55 34 45 
E-mail: bertvanhaecke@gmail.com
Website: www.vesparoute.com

Kostprijs:

Gewoon tarief: € 79 solo / € 89 met 2 personen op 1 vespa 

  • huur vespa voor 1 dag
  • route op gps 

Arrangement "Abbazia & Castelli con Vespa": € 115 solo / € 2 x 82,50 p.p. met 2 personen op 1 vespa

  • huur vespa voor 1 dag
  • route op gps
  • tweegangenlunch
  • bezoek aan kasteel van Loppem
  • 1 abdijbier Ter Doest

Dit arrangement is enkel mogelijk op woensdag tijdens de maanden april, mei juni, september en oktober. In juli en augustus is dit dagelijks mogelijk uitgenomen op maandag.