Kastelen en Abdijen

Te voet

In de voetsporen van ... Baron van der Bruggen

Wandel samen met baron van der Bruggen langs kastelen en kapelletjes uit de 18de en 19de eeuw in Wildenburg (Wingene). Je geniet van de natuurlijke schoonheid en rust van de bossen, het rijke erfgoed van gebouwen zoals de kerk, de boskapel en het kasteel. Deze gebouwen hebben allemaal hun eigen verhaal, verweven doorheen de familiegeschiedenis van de baron. Laat je onderdompelen in het spannende verhaal over de moord op de baron middenin de dreven en bossen van Wildenburg in de mysterieuze sfeer. Uiteraard wachten je ook enkele warme haltes met lekkernijen!
 

meer info en reservatie

Wandeling lissewege met abdij Ter Doest

Een Gids van de VVV-Lissewege neemt je mee voor een rondleiding in het pittoreske 'witte dorp' Lissewege. Je bezoekt onder andere de monumentale 13de eeuwse kerk, het gerestaureerde treinstation uit 1902 en het Bezoekerscentrum met oudheidkamer, schilderijenkamer en het Heiligenmuseum. Afsluiten doe je met een rondleiding op de site van de voormalige abdij Ter Doest, met een bezoek aan de 13de eeuwse abdijschuur.
 

Meer info en reservatie

S-wan: winterhuizenwandeling

Het project Binnen en Buiten van de Erfgoedcel Brugge laat je kennismaken met een vervlogen traditie, waarbij adellijke families in de winter in de Brugse binnenstad verbleven, maar in de zomer naar kastelen in de Brugse rand trokken. Op deze wandeling trekken we langs de winterwoningen van adellijke families in de Brugse binnenstad (panden worden niet betreden).
 

meer info en reservatie