Kastelen en Abdijen

Reportages Radio 2

De Madammen van Radio 2 gingen op zoek naar enkele mooie kastelen en abdijen in het Brugse Ommeland... Hieronder kun je alvast hun reportages herbekijken.

Castel 't Haantje

Anja trekt naar Doomkerke. Ze biljart er met Dominique Coffyn, eigenaar van Castel 't Haantje, nu een B&B, vroeger het buitenverblijf van zijn familie.

Dominique verloor als kind al zijn hart aan de plek en wou het absoluut kopen van zijn papa...

Priorij van Bethanië

Zuster Ria woont in een van de monumentale abdijen in het Brugse Ommeland. Sinds haar 22e is de abdij van Bethanië, een slotklooster, haar thuis. Anja ging de stilte maar vooral zuster Ria opzoeken om het te hebben over de plek en haar leven...
 
 

Kasteel Gruuthuse

Anja trekt naar het kasteel van Gruuthuse in Loppem. De tuin van het kasteel is een paar keer per jaar open voor het publiek. Het kasteel, daarentegen is nooit te bezoeken. Maar aangezien graaf d’Ursel ernstig ziek was en zijn kasteel niet mocht verlaten, mocht Radio 2 heel uitzonderlijk het kasteel binnen... 

Kasteel van Loppem

Isabelle van Caloen is barones die het kasteel van Loppem met veel passie en toewijding beheert in naam van de familie. Het neogotische kasteel is open voor publiek en de barones leidt ook bezoekers rond.

Kasteel Wijnendale

Jean-Jacques Matthieu de Wynendaele is de trotse eigenaar van het kasteel Wijnendaele - waarvan de geschiedenis 1000 jaar geleden begon! Het heeft een slotgracht met een ophaalbrug, veel torens en vriendelijke eigenaars die Anja een rondleiding en les in geschiedenis gaven.