Kastelen en Abdijen

Kidsproof

Voor kinderen is er in de Kasteelbossen veel te beleven. In het provinciedomein Tillegembos kunnen ze zich veilig en leuk uitleven in de speeltuin, op wandelafstand van de bistro 'In de Trutselaar' of in het speelbos.

In Kasteelbos Beisbroek kan je terecht voor een korte wandeling op het planetenpad. Vrolijke kabouters houden de planeten van ons zonnestelsel op schaalgrootte vast. Het kasteel zelf, is ingericht als Natuurcentrum en Volkssterrenwacht Cozmix. Heb je altijd al eens de Grote Beer, de Kleine Beer en al het sterrenspektakel dat daartussen ligt van nabij willen bestuderen? Dan zit je hier goed! 

Wie het spannender wil maken, gaat voor het authentieke doolhof aan het Kasteel van Loppem. Een ingewikkeld labyrint van rode en groene haagbeuken waarin jong en oud, groot en klein urenlang het Noorden verliezen. Ideaal in combinatie met een bezoek aan het kasteel, het enige Belgische kasteel waarvan zowel de buiten- als binnenkant nog steeds in oorspronkelijke staat verkeert.

Het authentieke boerderijleven kan je met het hele gezin ontdekken op de kijkboerderij De Pierlapont, alweer een historische parel. De eerste geschriften over groot herenhof Pierlapont dateren maar liefst uit 1435...