Kastelen en Abdijen

Fietsen en wandelen

 
Doorkruis de Kasteelbossen... per fiets!

Kastelenfietsroute (48 km)

De Kastelenfietsroute doorkruist de Kasteelbossen in de driehoek Brugge, Oostkamp en Torhout. De tientallen kastelen en landgoederen nemen een centrale plaats in op deze tocht. Het vertrekpunt is kasteelbos Tillegem.
 

ontdek route

Groene Gordel Brugge (53 km)

Een lus van 53 km rond het historische ei van Brugge die je in twee richtingen kunt fietsen dankzij bewegwijzering met kleine bordjes. De route verbindt verrassend aantrekkelijke groengebieden rond de stad. Je kan de route starten vanuit diverse locaties.
 

ontdek route

Vloethemveldzate (5,5 km)

De Vloethemveldzate is een oude spoorwegzate en de kortste in de reek van provinciale groene assen. Met zijn 5,5 km verbindt deze oude militaire spoorweg Vloethemveld met het bosgebied Merkemveld-Doeveren. Ideaal voor een kort fietstochtje!
 

ontdek de route

Mountainbikeroute De Bossenroute (42 km)

Sportieve fietsers kunnen ook hun hart ophalen aan de mountainbikeroute De Bossenroute. Die loopt over het grondgebied Zedelgem, Jabbeke en Brugge. Je doorkruist heel wat bos, waaronder Merkemveld, Vloethemveld en de Kasteelbossen Beisbroek en Tudor! 
 

ontdek route

Doorkruis de Kasteelbossen... te voet!

Drie Kastelenwandelroute (12 km)

De route loopt dwars door de Kasteelbossen. Via wandelpaden en kasteeldreven wandel je door uitgestrekte bossen, heideveldjes, graslanden en hoogstam- boomgaarden en ontdek je drie kastelen: Kasteel Tillegem, Tudor en Beisbroek.
 

ontdek route

Sint-Maartenspad (11 km)

Deze route neemt je mee door het centrum van Loppem, langs het park en de toeristische troeven. Nabij kijkboerderij De Pierlapont, vind je een natuurspeelplaats, waar kinderen zich kunnen uitleven bij een natuurlijke poel. 
 

ontdek route

Ommetje Zevenkerken (3,5 km)

Dit ommetje verkent de site van Zevenkerken met de boosen rond de abdij en de Watermolenvijver. Starten doe je aan de abdij zelf.

ONTDEK ROUTE

Ommetje Beisbroek (3 km)

Dit ommetje neemt je mee langs kasteel Beisbroek en verkent een stukje van het Chartreuzinnenbos.

ONTDEK ROUTE

Ommetje Tillegem (3 km)

Een korte wandellus in het Tillegembos. Onderweg passeer je langs het imposante kasteel Tillegem.

 

ONTDEK ROUTE

Loopparcours Tillegem (3,5 km)

Het bewegwijzerde loopparcours in Kasteelbos Tillegem is een lusvorm van 3,5 km lang. De ondergrond bestaat afwisselend uit onverharde bosgrond, kasseidreven, steenslag- en asfaltpaden. Start een de parking Wittemolenstraat. Je kan het combineren met een fit-o-meter! 
 

meer info