Kastelen en Abdijen

Feest- en evenementenlocaties

Plan je binnenkort een (groots) feest of evenement? Waarom niet eens in een kasteel? Van kleine tot grote feesten, trouwfeesten tot babyborrels, alles is mogelijk. Wat dacht je van een wijn- of whisky degustatie in de bibliotheek van Château de Spycker? Of een lach-yoga of moorddiner in kasteel Di Coylde? Succes verzekerd.

 

 
Château de Spycker

Château de Spycker is een toplocatie voor je evenement! Alle feestjes worden tot in de puntjes verzorgd. Wat dacht je van een wijn- of whisky degustatie in de bibliotheek? Of een kookles in de keuken van het kasteel? Château de Spycker is ook de ideale setting voor je trouw of huwelijksreis. Je kan zelfs trouwen in de bijhorende kapel van het kasteel. Wie wenst, kan er ook overnachten. 

Spijkersdreef 13, Brugge

Website

't Roodhof

Hotel Roodhof is gevestigd in een authentieke melkboerderij uit 1888, opgericht door Baron Léon Peers - kasteelheer van het naburig kasteel Nieuwburg. Je kan er niet alleen overnachten en genieten in het restaurant/tearoom, het Roodhof beschikt ook over de nodige faciliteiten om je feest te verzorgen. Met maar liefst 3 zalen en een eigen keuken met een uitgebreid aanbod waaruit je je menu kan samenstellen. Ook gezellig barbecuen, een verzorgde broodmaaltijd of een tot in de puntjes verzorgde receptie behoren tot de mogelijkheden. En wat dacht je van een ruime tuin met speeltuin? Ook kinderen kunnen hier feesten als de beesten!

Nieuwburgstraat 32, Oostkamp

Website

kasteel Ryckevelde

Neogotisch pareltje midden in de bossen op enkele kilometers van het stadscentrum van Brugge. Het kasteel is vandaag een exclusieve locatie voor feesten en evenementen. Vanaf 2017 zal het ook mogelijk zijn om hier te overnachten! Het kasteeldomein van Ryckevelde zelf is publiek toegankelijk.

Rijckeveldestraat 8-10, Sijsele (Damme)

Website

Hotel Gravenhof

In de schaduw van het kasteel van Wijnendale vind je hotel Gravenhof voorzien van 10 uiterst comfortabele kamers. Van elke soort bijeenkomst maak je met 't Gravenhof een onvergetelijke happening. Ze beschikken over ruime feestzalen, een receptiezaal en een private tuin met lounge terras en een subliem uitzicht! 

Oostendestraat 343, Torhout

Website

Hotel Lodewijk van Male

Hotel Lodewijk van Male beschikt over 20 gezellige en verzorgde kamers met alle nodige comfort. Het kasteel, gelegen aan de rand van Brugge, is omgeven door een prachtig wandelpark met vijvers en de ideale locatie voor al je feesten. De prachtige tuin met tent is de droomlocatie voor elke receptie. Verschillende zalen bieden plaats aan kleine en grote groepen van 10 tot 220 personen. De professionele begeleiding van familie "Derycke" zorgen voor een geslaagd feest.

Maalsesteenweg 488, Brugge

Website

't Oosthof

Waar ooit de Ridders van Rode, parteniers van de Graaf van Vlaanderen, zich te goed deden aan de rijke tafelen in dit Merovingisch kroondomein, bouwden Mario Afschrift en Blandine Strubbe deze in 941 opgetrokken centrale hoeve in 1988 uit tot één van de meeste geliefde gastronomische paradijzen uit de regio. Het restaurant beschikt ook over een feestzaal met een capaciteit van 120 personen. Van kleine tot grote feesten, bij alle gelegenheden word je in de watten gelegd door het team van 't Oosthof!

Oostmoerstraat 1, 8490 Snellegem (Jabbeke)

Website

Di Coylde

Ben je op zoek naar een betoverende locatie voor een privéfeest in de buurt van Brugge? In Di Coylde ben je kasteelheer of -dame voor een dag. In de drie verschillende zalen en de artistieke kasteeltuin ontvang je tot 250 gasten. Gastvrouw Annie Raemdonck begeleidt je bij de organisatie van je feest voor een vlekkeloos verloop. Di Coylde organiseert ook thema events. Met je collega's een moord oplossen, lach-yoga, gin workshops,... het kan allemaal! 

Sint-Jorisstraat 82, Beernem

Website

Kasteel d'Aertrycke

Het 19-de eeuwse kasteel in eclectische neo-Vlaamse-renaissance stijl is een echte blikvanger. Elke zaterdag en zondag kan je in het kasteel genieten van een luxe-buffet in een prachtige setting. Maar je kan het kasteel ook afhuren voor je feest. Van babyborrels tot huwelijksfeesten, alles is mogelijk. d'Aertrycke biedt verschillende zalen en feestformules aan om je feest helemaal top te maken. Het provinciedomein imponeert met een uniek kasteelpark, vijver, weides en bossen. Ideaal om even in rond te kuieren.

Zeeweg 42, Torhout

Website

Kasteel van Moerkerke

Het Kasteel van Moerkerke (bij Brugge) biedt je een hartverwarmende omgeving te midden van een historisch kader. De feestzalen, het eeuwenoude gebouw en prachtige park zijn op vandaag helemaal afgestemd om aan je wildste feestideeën te voldoen. Mattias en Mieke, chef-kok en gastvrouw, heten je van harte welkom. Feesten in het Kasteel van Moerkerke is alvast een unieke en onvergetelijke gebeurtenis!

Kasteelstraat 7, Moerkerke (Damme)

Website

Kasteel van Loppem

De manège op het kasteeldomein van Loppem is een perfecte plek voor je evenement. Je kan er trouwfeesten, verjaardagsfeesten, communies, babyborrels, tentoonstellingen en dergelijke organiseren. De manège beschikt over een ruimte van 300m² waarin 250 tot maximum 300 personen kunnen aanzitten. Voor een staande receptie is er plaats tot 450 genodigden. Voor kleinere evenementen kunnen ook de kelders afgehuurd worden. 

Steenbrugsestraat 26, Loppem (Zedelgem)

Website

Kasteel Tudor

Kasteel Tudor is een beschermd monument en werd gebouwd in 'Tudorstijl' in het begin van de 20ste eeuw. Deze exclusieve locatie kan je boeken voor al je feesten of evenementen. Daarnaast worden er ook regelmatig evenementen georganiseerd, zoals een foodtruckfestival, een barbecue of een vaderdagbrunch. Check de facebookpagina voor alle activiteiten. Het kasteel is gelegen in een (vrij toegankelijk) domein van maar liefst 40 ha groot, midden in de bosrijke omgeving van het historische Brugge. Ontdek het kasteelbos, de siertuin en de kruidentuin met bijenhal!
 
Zeeweg 147, Sint-Andries (Brugge)
 
Website

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF