Kastelen en Abdijen

In een kasteel(park) / abdij

Brugse Sint-Godelieveabdij

Wist je dat er tussen de Brugse Boeveriestraat en de Koning Albert I-laan een 11.000m²-grote abdij verscholen ligt? Van de 17e eeuw tot eind 2013 was dit slotklooster de thuis van de zusters Benedictinessen. Tijdens de godsdienstoorlogen op het einde van de 16de eeuw kwamen ze vanuit Gistel hun toevlucht hier zoeken. Voel en zie hoe deze zusters hier leefden. Deze unieke historische site -uitzonderlijk goed bewaard-, is slechts beperkt toegankelijk. Tegenwoordig is men op zoek naar een nieuwe passende invulling voor deze unieke stilteplek. Hier lees je er meer over: http://www.bruggefoundation.be/projecten.
 

Meer info en reservatie

Sint-Andriesabdij Zevenkerken

Tijdens een geleid bezoek aan de benedictijnenabdij kom je o.a. meer te weten over de geschiedenis van de abdij, hun contemplatieve en apostolische missie, de typische monastieke architectuur en het leven van een monnik. Een bezoek aan de kerk is ook mogelijk. Een kans om even stil te staan en te proeven van het leven in de abdij!
 

meer info en reservatie

Abdij ten Putte en Sint-Godelievemuseum

Via Toerisme Gistel kan je een gids boeken voor een geleid bezoek aan de abdij en het museum. Indien gewenst, kan dit gecombineerd worden met een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk en de Oostmolensite. 
 

meer info en reservatie

Kasteel van Loppem 

Wie het kasteel van Loppem wil bezoeken met een groep is zeker welkom, ook buiten de openingsuren van het kasteel. Een gids loodst je doorheen de boeiende geschiedenis van het kasteel. 
 

MEER INFO EN RESERVATIE

Romeins Archeologisch museum + abdijsite

Voor zowel een individueel of groepsbezoek aan het Romeins Archeologisch Museum (gesitueerd in het abtsgebouw van de voormalige Sint-Pietersabdij) staan ook meertalige gidsen ter beschikking. Naast een traditioneel museumbezoek kan je opteren voor een rondleiding in het abtspark met kruidentuin of stadscentrum. 
 

meer info en reservatie

kasteel Wijnendale

Een rondleiding in Kasteel Wijnendale (Torhout) is een echte aanrader! De kasteelgidsen nemen je graag op sleeptouw door het kasteeldomein en het museum. Onderweg brengen zij heel wat geschiedenis, doorspekt met pittige details over de kasteelbewoners en hun gewoonten.
 
Meer info en reservatie

Priorij Onze Lieve Vrouw van Bethanië

De Priorij is niet toegankelijk voor individuelen, maar groepen kunnen op aanvraag wel rondgeleid worden. Zo krijg je een kijk op het leven van de zusters die leven volgens de regel van Benedictus. 
 

MEER INFO EN RESERVATIE

Kasteel en domein Bulskampveld

Er zijn tal van rondleidingen mogelijk in en rond kasteel Bulskampveld. Neem contact op met het Bezoekerscentrum Bulskampveld voor een rondleiding op maat! 
 

Rondleiding 'Bulskampveld en het kasteelleven'
 

Cultuurhistorische rondleiding in het kasteel en het park. De ontstaansgeschiedenis van heide en bosgebieden, het leven in het vroegere uitgestrekte Bulskampveld en het leven in het kasteel komen aan bod tijdens deze rondleiding.
 

meer info en reservatie

Kasteel / Volkssterrenwacht Beisbroek

Groepen krijgen bij kasteel/bezoekerscentrum Cozmix een luxebehandeling! Vanaf 15 personen kun je na afspraak, op elk gewenst moment naar de volkssterrenwacht komen, ook 's avonds en in het weekend. Het programma kan steeds in overleg aangepast worden. Zo kan je het bezoek inkorten of verlengen, extra informatie krijgen bij de permanente tentoonstelling en kan je kiezen uit de planetariumvoorstellingen.
 

meer info en reservatie