Kasteelbossen

Kidsproof

Voor kinderen is er in de Kasteelbossen veel te beleven. In het Kasteelbos Tillegem kunnen ze zich veilig en leuk uitleven in de speeltuin, op wandelafstand van de bistro 'In de Trutselaar'. De speeltoestellen werden vernieuwd en uitgebreid in 2015. Verder vind je er een speelbos. In principe mogen wandelaars de paden in de bossen niet verlaten, maar in de speelbossen mogen kinderen zich helemaal laten gaan.
 
Voor een korte wandeling kan je in Kasteelbos Beisbroek het planetenpad ontdekken. Vrolijke kabouters houden de planeten van ons zonnestelsel op schaalgrootte vast. De zon (of toch een stukje ervan) vind je vóór het Kasteel van Beisbroek, dat als natuureducatiecentrum werd ingericht. Heb je altijd al eens de Grote Beer, de Kleine Beer en al het sterrenspektakel dat daartussen ligt van nabij willen bestuderen? Dan zit je hier goed!
 
Echt spannend is het pas in het authentieke doolhof aan het Kasteel van Loppem. Het dateert al vanuit de 19de eeuw. Door zijn ligging in het romantische kasteelpark van Loppem is dit de ideale locatie voor een actieve familie-uitstap in een groene omgeving. Het doolhof kan worden bezocht in combinatie met het kasteel van Loppem.
 
Het authentieke boerderijleven kan je met het hele gezin ontdekken op de kijkboerderij De Pierlapont, alweer een historische parel. De eerste geschriften over groot herenhof Pierlapont dateren uit 1435. 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF