Kasteelbossen

Fietsen en wandelen

 
Doorkruis de Kasteelbossen... per fiets!

Kastelenfietsroute

De Kastelenfietsroute doorkruist de Kasteelbossen met zijn 47 km. Deze bewegwijzerde fietstocht ligt in de driehoek Brugge, Oostkamp en Torhout. De tientallen kastelen en landgoederen nemen een centrale plaats in op deze tocht. Het vertrekpunt is kasteelbos Tillegem.
 
Ontdek de route

Groene Gordel Brugge fietsroute

Een lus van 53 km rond het historische ei van Brugge die je in twee richtingen kunt fietsen dankzij bewegwijzering met kleine bordjes. De route verbindt verrassend aantrekkelijke groengebieden rond de stad. Je kan de route starten vanuit diverse locaties.
 
Ontdek de route

Vloethemveldzate

De Vloethemveldzate is een oude spoorwegzate en de kortste in de reek van provinciale groene assen. Met zijn 5,5 km verbindt deze oude militaire spoorweg Vloethemveld met het bosgebied Merkemveld-Doeveren. Ideaal voor een kort fietstochtje!
 
Ontdek de route

Mountainbikeroute De Bossenroute

Sportieve fietsers kunnen ook hun hart ophalen aan de mountainbikeroute De Bossenroute. Die loopt over het grondgebied Zedelgem, Jabbeke en Brugge. Je doorkruist heel wat bos, waaronder Merkemveld, Vloethemveld en de Kasteelbossen Beisbroek en Tudor! 
 
Ontdek de route

Stippel zelf je route uit!

Stippel zelf je route uit op het fietsnetwerk en maak je fietstocht zo kort of zo lang naar wens! Je fietst gemakkelijk van het ene knooppunt naar het andere. 
 
Bestel de fietsnetwerkkaart
Stippel je route online uit

Doorkruis de Kasteelbossen... te voet!

Drie Kastelenwandelroute

De route (12 km) loopt dwars door de Kasteelbossen. Via wandelpaden en kasteeldreven wandel je door uitgestrekte bossen, heideveldjes, graslanden en hoogstam- boomgaarden en ontdek je drie kastelen: Kasteel Tillegem, Tudor en Beisbroek.
 
Ontdek de route

Het Sint-Maartenspad

Langs het Sint-Maartenspad, een wandelroute nabij kijkboerderij De Pierlapont, vind je een natuurspeelplaats, waar kinderen zich kunnen uitleven bij een natuurlijke poel. De route (11 km) neemt je mee door het centrum van Loppem, langs het park en de toeristische troeven.
 
Ontdek de route

Loopparcours Tillegem

Het bewegwijzerde loopparcours in Kasteelbos Tillegem is een lusvorm van 3,5 km lang. De ondergrond bestaat afwisselend uit onverharde bosgrond, kasseidreven, steenslag- en asfaltpaden. Start een de parking Wittemolenstraat. Je kan het combineren met een fit-o-meter!
 
Meer info

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF