wandelen in de sneeuw
Wandelen

Winterse wandelingen in het Brugse Ommeland

Wandelen in de winter? Jawel! Het is niet alleen super goed voor je weerstand, je geniet ondertussen ook van de mooiste winterse taferelen en landschappen. Reden genoeg dus om je goed in te duffelen en er op uit te trekken. En achteraf is het opwarmen geblazen bij een gezellig adresje onderweg waar je geniet van een warme chocolademelk of een hartig gerechtje dicht bij de 'stove'. Mogen we jou onze favoriete winterse wandelingen voorstellen?

Meetkerkse Moerenwandelroute - 15 km

De route start in het pittoreske polderdorp Meetkerke en gaat op verkenning in het gelijknamige gebied. Een prachtig stukje natuur gelegen langs het kanaal van Brugge naar Oostende. Sommige delen liggen onder de zeespiegel en bezitten en specifieke fauna en flora. 
 
ontdek de route

 
Opwarmen bij... Het Mortierken

Een gezellige landelijke dorpsbistro waarvan er meer zouden moeten zijn. Het ongehinderd polderzicht en het leuke speeltuintje maken het plaatje compleet.
 
Dorpweg 88, Meetkerke - meer info

 

 

Meetkerkse Moeren
Lisseweegs vaartje

Ter Doestwandelroute - 6,3 km

Het vlakke polderlandschap in Lissewege kan je al wandelend bewonderen langs de Ter Doestwandelroute. Vanuit de pittoreske dorpskern wandel je langs rustige, verkeersvrije wegen naar het Boudewijnkanaal, dat Brugge met de Zeebrugse haven verbindt. Vervolgens ga je naar de historische site van Ter Doest. Onderweg word je getrakteerd op fraaie vergezichten en uitgestrekte polderweiden.
 
ontdek de route

Opwarmen bij... Hostellerie Ter Doest
Restaurant en gezellige herberg die uitkijkt op de historische abdijschuur Ter Doest. 
Ook het charmante witte dorp Lissewege heeft heel wat lekkere adresjes te bieden. 

Ter Doeststraat 4, Lissewege - meer info
Adresjes in Lissewege - meer info

 

 

Assebroekse Meersen

Meersenwandelroute - 6,8 km

Op de Meersenwandelroute staat het landschap van de Assebroekse Meersen centraal. Dit 420 ha beschermd gebied ligt op de grens met Brugge, Beernem en Oostkamp. Je start de wandeling aan de kerk van Ver-Assebroek. Daarna loop je langs rustige dreven en paden naar de “Chartreuzen”. Iets verderop ruil je het open landschap voor een bosrijke omgeving. Vervolgens wandel je langs de oude spoorwegbedding Brugge-Eeklo en de Gemene Weiden naar het startpunt terug.
 

ontdek de route

Opwarmen bij... 't Leenhof
Historische herberg met streekbiertjes, huisgebakken wafels of pannenkoeken. Als infopunt kun je hier ook terecht voor meer info over de streek!
 
Pastoor Verhaegheplein 23, Assebroek - meer info

 

Moereveld

Moereveldwandelroute - 7,6 km

Ten westen van Torhout leidt de Moereveldwandelroute je langs rustige landwegen, oude en nieuwe boerderijen, weilanden en akkers. Het landschap is doorkliefd met kleine waterlopen. Na de start aan het domein d’Oude Smelterij ga je via een graspad naar de vallei van de Koebeek en de Spanjaardbeek. Op de terugweg wandel je langs het Moereveld, ooit een onherbergzaam heidegebied dat later fungeerde als zandgroeve.
 
ontdek de route

 
Opwarmen bij... Kinderboerderij d'Oude Smelterij

Naast pannenkoeken en lekkere taarten op de menukaart kan je de kleine honger ook stillen met heerlijke croques, verse pasta's en belegde broodjes.
 
Ieperse Heerweg 5, Torhout

meer info