Doen
Winter
Kids

Wintergloed Brugge

In de kerst- en eindejaarsperiode kan je in Brugge volop van licht en warmte genieten tijdens het nieuwe winterfestival Wintergloed van 22 november tot 5 januari. In de historische binnenstad van Brugge kan je dit jaar een feeërieke lichtwandeling maken langsheen het lichtparcours of schaatsen op het Minnewater op de kunstschaatspiste. De sfeervol versierde kerstbomen en verlichte straten vormen het unieke kader voor vele uren winkelplezier en gezellige ontmoetingen op en rond de Kerst- en wintermarkt of de winterbar. 

In het romantische Minnewaterpark in Brugge tref je tijdens de kerst- en eindjaarperiode een winterbar en kunstschaatspiste aan, een ecologische kunstijsbaan, gemaakt uit synthetisch ijs. De bijna 300m² grote winterbar met winterterras biedt dagelijks een verrassende mix van originele versnaperingen om te eten en te drinken, zo zijn er verse pistolets te verkrijgen met winters hartig en zoet beleg. Jong en oud kunnen zich naar hartenlust uitleven op deze unieke installatie. Voor elk wat wils dus! 

De winterbar is dagelijks open van 11 uur tot en met 22 uur.  Op vrijdag en zaterdag van 11 uur tot en met 23 uur.

Openingsuren schaatspiste:

maandag tot en met donderdag: 10 u. tot 21 u. 
vrijdag: 10 u. tot 22 u. 
zaterdag: 11 u. tot 22 u.
zondag: 11u tot 21 u.

Het laatste ticket wordt telkens een uur voor sluitingstijd verkocht.

Ontdek

LICHTPARCOURS

Brugge laat je deze winter baden in een warme gloed die je de kerstsfeer laat omarmen als nooit tevoren. Twee lichtparcours voeren je doorheen de stad en verrassen je met interactief dynamische lichtinstallaties, atmosfeerbelichting en projecties. De wandelingen met lichtkunstinstallaties lopen van het Stationsplein tot het Minnewaterpark en van het Stationsplein via het Albertpark tot ’t Zand.

Op de Markt en ’t Zand komt bovendien een kunstig versierde 13 meter hoge kerstboom om de wintersfeer compleet te maken. Op ’t Zand komen, als eindpunt van een van de lichtparcours, ook lichtprojecties op de gevels, een sfeervolle uitlichting van de bomen en hun zitelementen en winterse lichtpatronen. Dezelfde lichtpatronen zullen ook op de Markt te zien zijn.

Het lichtspektakel brengt zowel hedendaagse beleving als elementen uit de rijke geschiedenis van Brugge en haar toekomstvisie. Afwisselende organische en natuurlijke lichtpatronen op gevels, bomen en zitelementen, laten je Brugge vanuit een volkomen nieuw perspectief beleven. 
 

Meer info

KERST-EN WINTERMARKT

Op de Markt en het Simon Stevinplein vindt traditioneel ook de kerst- en wintermarkt plaats. 
In de vele eet- en drankkraampjes heb je ruim de keuze uit allerhande lekkernijen, van huisgemaakte warme chocolademelk en koffie tot ijskoude jenever en hartverwarmende glühwein. De wintermarkt in Brugge is ook dé plaats om in een van de stalletjes te shoppen naar een origineel kerstcadeau.

Meer info