Doen

Wandeltips op kindermaat

#blijfinjekot is nog steeds het motto. Maar vergeet niet af en toe de batterijen op te laden. Zeker de kinderen hebben het nodig om af en toe eropuit te trekken. Hieronder hebben wij 10 tips verzameld om verveling geen kans te geven tijdens de (verlengde) herfstvakantie!

Tip: wie een wandling voorziet, installeert best de app "HogeNood", met de grootste database aan openbare toiletten. Zo weet je op voorhand waar je een plaspauze kan voorzien.

Hou het natuurlijk veilig in deze coronatijd. Respecteer dan ook de maatregelen in het kader van de COVID-19 crisis.

Expeditie Bulskampveld

1. Ga op Expeditie Bulskampveld!

De Expedities dagen klein en groot om het stoerste uit zichzelf te halen. Denk aan speelnatuur, hindernissenparcous, klimmen en klauteren, beestige spelletjes, zintuiglijke raadsels, en zoveel meer. Nieuw: 31 oktober opende Expeditie nummer 4, in Domein Menas (Sint-maria Aalter). Test tijdens dit lusje van 2,2 km hoe goed je in balans bent!
 
Ontdek de nieuwste Expeditie Menas

Ontdek alle Expedities

2. Doe een zoektocht!

Ga op ontdekkingstocht in Damme met Suske en Wiske of kom met het hele gezin de verborgen poorten van het Bulskampveld ontdekken. Op deze pagina worden de leukste zoektochten verzameld, hou hem dus zeker in het oog!
 

Naar de zoektochten

 

 

Doomkerke
june-admiraal-2jecozuh9mu-unsplash

3. Maak een regenwandeling!

'Vandaag niet kindjes, want het regent...'. Maar waarom gaan we niet naar buiten in de regen? Wedden dat ze het leuk vinden? Botten aan, en om 't er meest plassen zoeken om in te springen! 

gezinswandeling

4. Kies een wandeling op kindermaat

  • Maartijntjeswandeling in Ardooie: ben jij de stoere ridder die Maartijn kan helpen? meer info
  • Gezinsvriendelijke wandelingen in Torhout (Wijnendalebos, Groenhove of d'Aertrycke): ga onder meer op pad met heksje Flora of leer alles over de Maria van Bourgondië! meer info
  • Wingene creëerde 9 gloednieuwe wandelroutes uit, waar onder ook 'mini' wandelingen. Kleine wandelingen op maat van kleine voetjes. meer info
wandelbingo

5. Creëer je bingo-wandeling

Zin om je wandeling iets spannender te maken? Met dank aan www.wandelbingo.be maak je in een handomdraai een leuke bingokaart!

  1. Surf naar www.wandelbingo.be
  2. Maak een kaart, print ze af en neem een balpen mee
  3. Wandel, kijk rond en doorstreep wat je gevonden hebt
  4. 4 afbeeldingen op een rij? BINGO!
Zwin Natuur Park

6. Bewonder het fladderend geweld in Zwin Natuur Park

Omwille van Covid19 is het aanbod wel aangepast, zijn de tentoonstellingen en de panoramatoren gesloten en gaan de begeleide wandelingen voorlopig niet door. Maar je kan nog steeds genieten van de gezonde buitenlucht in het Zwin Natuur Park! Het buitengedeelte blijft toegankelijk voor publiek: het huttenparcours en het getijdengebied van de Zwinvlakte, met verschillende wandellussen.

Tip: wie komt met het openbare vervoer, kan vanaf nu ook gratis met de Zwin Shuttle bus (t.e.m. 15 november) tot bij het Zwin Natuur Park! 
 

Naar het Zwin Natuur Park

Wilgenhut

7. Ravotten in de natuur

Dat de natuur goed voor je is, is geen geheim meer. Ook in de herfst is het genieten geblazen. Trek erop uit in één van de provinciedomeinen of trek de natuur in en laat de fantasie van je kinderen de vrije loop op een van de vele natuurspeelplaatsjes. Waar ga je naartoe?
 

Ontdek

8. Trek het bos in

Wedden dat er nog tal van bosjes en domeinen zijn waar je nog nooit van gehoord hebt, of waar je nog nooit geweest bent? Een boswandeling is altijd leuk voor jong en oud. Je kan er ook leuke spelletjes aan koppelen: verzamel leuke blaadjes, takjes,... en maak er thuis een mooi kunstwerkje van! Of maak ook een bosbingokaart aan. 
 
Ontdek alle bossen en groendomeinen

bos
gluurpietjes

9. Gluurpietenspeurtocht

Na de populaire berenjacht in het voorjaar en de griezeltocht met Halloween, zijn de gluurpietjes nu aan zet. Je vind er vast ook een heleboel in jouw omgeving. Heel leuk voor de kleinste speurders onder ons. 
 

Meer info

eten

10. Tip (voor de mama's en de papa's): sluit je dag af met heerlijke take away

Maak het extra gezellig met een kaarsje, een lekker aperitiefje en doe thuis net alsof je op restaurant bent! En de lekkere gerechtjes? Die haal je toch gewoon af (of laat je leveren) bij een van de vele restaurantjes! 
 
Ontdek de take away lijst

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF