Triennale Brugge
Agenda
Kunst

Triënnale Brugge 2018

Triënnale Brugge 2018 | Liquid City - Vloeibare Stad

“Wat als…”, zo vroeg Triënnale Brugge 2015 zich af. Toen onderzochten kunstenaars en architecten de leefbaarheid van een steeds groeiende stad. Nu buigt 'Triënnale Brugge 2018 | Liquid City – Vloeibare Stad' zich over de gevolgen van de liquid society, de samenleving waarin menselijke relaties snel veranderen en onder druk komen te staan. Daarmee wordt het historische hart van Brugge van 5 mei tot 16 september 2018 terug het decor voor indrukwekkende constructies van hedendaagse kunstenaars en architecten die pertinente vragen stellen... maar even goed enkele gewaagde oplossingen voorstellen.
 

The floating island © Iwan Baan

PROGRAMMA

De 15 installaties en tentoonstellingen in het centrum zijn dagelijks toegankelijk van 12u tot 18u. Een overzichtskaart kan je verkrijgen in de Diensten voor Toerisme van Brugge en omgeving of raadpleeg de digitale kaart via de website.

KALENDER

Daarnaast is er ook een heus programma aan tentoonstellingen, lezingen, rondleidingen, alternatieve stadswandelingen,... De volledige kalender kan je hier raadplegen.

RONDLEIDINGEN VOOR GROEPEN

Laat je op sleeptouw nemen door de binnenstad en ontdek de installaties met een ervaren gids. Duur: +/- 2 uur. Meer info en reserveren via toerisme@brugge.be of 050/44.46.46

TRIENNALE VOOR GEZINNEN

De Triënnale ontdekken met het gezin? Natuurlijk! Ontdek de kunstewerken spelenderwijs aan de hand van vragen en opdrachten in het interactieve kids doe-boek (6-12 jaar - gratis verkrijgbaar in de infopunten). Daarnaast kan je je ook inschrijven voor een belevingstocht doorheen de stad met een atelierbegeleider. Samen ontdek je op actieve wijze enkele kunstwerken (3-12 jaar). Tijdens juli en augustus kan je samen met Vlieg gratis op zoektocht langs de kunstroute (6-12 jaar). 
 
Samen met MUS-E kunstenaars brachten kinderen herinneringen en toekomstdromen over Brugge in beeld. Hun creaties zijn gebundeld in een bezoekersgids. Met dit boekje vol foto's en citaten gekoppeld aan plaatsen, een kaart en toegang tot een online platform met audioverhalen bekijk en beleef je de stad door kinderogen!

Zitten er ook kleine kunstenaartjes in de familie? Kleur dan een tekening van jouw favoriete kunstwerk en maak kans op een prijs.

Alles over de Triënnale voor kinderen

Triennale kids doe-boek
Urb Egg

ERB EGG Café

De officiële bar van het hedendaagse kunst en architectuur project. Dit jaar vestigt URB EGG zich in de tuin van De Poortersloge. Deze tuin is al tientallen jaren niet meer toegankelijk voor het publiek. Een ideale afsluiter voor je bezoek aan de Triënnale.
Adres: Kraanrei 19, 8000 Brugge 

Meer info

selgascano - selgascano pavilion © Iwan Baan - Coupure, Brugge.