Ryckevelde Kasteel
Doen

Toppers in het Brugse Ommeland

Met de Lamme Goedzak op de Damse Vaart

1. Damme en de Damse Vaart

Het historische stadje heeft een culinaire reputatie en herbergt een bezoekerscentrum, museum, natuurreservaat, boekenwinkeltjes en een O.L.V.-kerk met panoramisch uitzicht. Langs de Damse Vaart geniet je van een prachtig landschap!
 
Meer weten over Damme

Fietsen in Meetkerke

2. Fietsen in de Polders

Tussen Brugge en de Kust vind je de vlakke, weidse polders. Een trekplaats voor broedvogels én fietsers. Het landschap vormt dan ook hét fietsparadijs bij uitstek! Onderweg kom je langs de meest pittoreske polderdorpjes.
 
Kies je fietsroute

Landschapspark Bulskampveld

3. Landschapspark Bulskampveld

Wist je dat het Landschapspark Bulskampveld het bosrijkste gebied van West- en Oost-Vlaanderen is? Het is maar liefst 90 km² groot en dus dé bestemming bij uitstek voor een dagje ontspannen in het groen!
 
Ontdek wat er allemaal te beleven valt!

Groene Gordel Brugge

4. Groene Gordel Brugge

Werelderfgoedstad Brugge wordt omarmd door heel wat groen. In de Groene Gordel vind je een veelzijdige mix van bossen, prachtige kasteelpanorama's, open landschappen, loodrechte kanalen, het culinaire Damme en pittoreske dorpjes.
 
Bekijk de Groene Gordel fietsroute!

Kasteel van Loppem

5. Kastelen en Abdijen

Ten zuiden van Brugge strekt zich een bosrijk gebied uit, een melange van stijlvolle dreven en kastelen. Breng zeker een bezoekje aan het Kasteel van Loppem met doolhof en het bewoonde Kasteel Wijnendale in Torhout!
 
Ontdek de kastelen en abdijen