Torhout
Praktische info

Toeristische publicaties Brugse Ommeland

Wil je inspiratie op doen voor je volgende bezoek aan onze regio? Doorblader of bestel dan zeker onze gratis publicaties, boordevol tips.

Magazine 'Genieten in het Brugse Ommeland' - editie 2017

Magazine Brugse OmmelandHet Brugse Ommeland mag dan altijd betoveren, 2017 wordt helemaal onvergetelijk. Dit jaar zetten we immers de talrijke kastelen en abdijen in de kijker. En hoe! Tal van unieke domeinen openen uitzonderlijk hun deuren en verwelkomen je. Nu eens voor een klassieke rondleiding, dan weer kun je picknicken in de kasteel- of abdijtuin, een yogasessie meepikken of genieten van een streepje klassieke muziek. 
 
Verder focussen we op culinaire verwennerijen uit het Brugse Ommeland, bieren in het Tieltse, en maken we een fietstrip tussen Brugge en Lissewege. En voor wie een langere tijd in het Brugse Ommeland wil spenderen (en gelijk heb je), reiken we negen prachtige logeeradresjes aan.
 
Je kan het magazine hieronder online lezen of downloaden of bestellen via onze webshop.

Overzichtskaart Brugse Ommeland

Deze overzichtskaart biedt je een ruime kaart van de regio aan met 40-tal doe-tips, aangevuld met alle praktische info. Een superhandig hebbeding dus om mee te nemen onderweg! 

Bekijk de kaart online, download hem of bestel hem via onze webshop!

Trappen en Tappen in het Tieltse

Trappen en Tappen in het TieltseFietsen of kuieren en onderweg even pauzeren met een lokaal biertje op een zonnig terras. Met je partner, met vrienden of familie. Dat is de zomer op zijn best! Deze kaart presenteert de bieren van de streek en geeft tips voor proefadresjes. Er is keuze tussen twee fietslussen van 24 en 25 km om op ontdekking te gaan. In centrum Tielt is een ommetje (1,5 km) uitgewerkt rond het rijke bierverleden van de stad en bieden heel wat restaurants en cafeetjes een biermenu of extraatje aan. Plan ook zeker wat tijd in om de nieuwe Brouwerij De Poes (Tielt) of Brouwerij Maenhout (Pittem) te bezoeken. Een wedstrijdje met leuke prijzen maakt het geheel helemaal af!
 
Verkrijgbaar via:

  • Toerisme Tielt (Markt 13), Pittem (Markt 1), Ruiselede (markt 1) en Wingene (Beernemstraat 25)
  • Download of bekijk de pdf (hieronder)
  • Bekijk de routes online: lus 1 - lus 2
  • Bestel hem via onze webshop!