Doen
Slapen

Toegankelijk Brugse Ommeland

Wil je op vakantie of er even tussenuit in het Brugse Ommeland? De regio heeft heel wat te bieden voor mensen met een beperking. We zetten graag alles even op een rijtje.

Tips voor een goed voorbereide vakantie vind je hier op de site van Visit Flanders!

 

Toegankelijk Brugge

Brugge imponeert met een cultuurhistorisch patrimonium. Logisch dat de UNESCO de volledige binnenstad als werelderfgoed erkende. Het is dan ook de kers op de taart van onze regio. Benieuwd naar meer? Download de handige gids 'Brugge, toegankelijk voor iedereen' en de kaart met een toegankelijke wandelroute. Een verzameling van alle toegankelijke adresjes, bezienswaardigheden, logies, openbare toiletten,...
 

Download de publicaties

 

 

Toegankelijk Brugge publicaties
Domein Polderwind

Toegankelijk logeren

Aan de hand van het toegankelijkheidslabel van Toerisme Vlaanderen weet je meteen dat je goed zit. Het label A zijn basistoegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit. Locaties met een A+ label zijn comfortabel en zelfstandig toegankelijk. Heb je extra zorg nodig? Bij sommige adressen kan je terecht voor extra zorgomkadering. Daarnaast zie je ook waar je terecht kan met een geleidehond.
 

Zoek je ideale verblijf

Iedereen fietst

Iedereen fietst

Fietsers die zich verplaatsen met een tandem, handbike of fietskar vinden op de website www.iedereenfietst.be alle informatie over welke fiets- en wandelroutes toegankelijk zijn en waar mogelijke knelpunten zijn. 

Naar Iedereen Fietst

Expeditie Bulskampveld toegankelijke lus

Zien en beleven

Visit Flanders brengt jaarlijks brochures uit met het aanbod voor personen met een visuele beperking en alle toegankelijke uitstappen in Vlaanderen. Hier kan je de brochures downloaden

Inter zet dan weer alle toegankelijke evenementen netjes op een rij, met een uitgebreide zoekfilter. Naar de evenementen.

Tip: onlangs werden er avontuurlijke wandellussen (Expedities) gecreëerd in het Landschapspark Bulskampveld. In het provinciedomein kan je terecht voor een toegankelijke zintuigelijke lus van +/- 2 km. Een leuke uitstap met kinderen!
Naar Expeditie Bulskampveld

Gerecht restaurant

Toegankelijke eet- en drinkgelegenheden

Op de website van Toegankelijk Vlaanderen vind je een overzicht van de beter toegankelijke eet- en drinkgelegenheden. Aan de hand van symbolen, scores en een samenvatting zie je in een oogopslag wat je kan verwachten. 

Naar de website

Georganiseerde reizen

Op zoek naar organisaties die individuele reizen of groepsvakanties organiseren voor mensen met een beperking? Download dan de brochure 'georganiseerde reizen' op visitflanders.com
 

Download de brochure

 

Iedereen op weg: toegankelijk en aangepast vervoer

Alles over de toegankelijke vervoersmogelijkheden in Vlaanderen.
 

Naar meermobiel