Bieren Brugse Ommeland
Eten & drinken

Overwinteren met bier

In de winter denkt men meteen aan glühwijn, jenever of warme chocolademelk. Maar in de winter is er ook bier! Enkele lokale brouwerijen in het Brugse Ommeland stellen je graag hun winter- en/of kerstbiertje voor. Ideaal om cadeau te doen of zelf te proeven natuurlijk. Een gezellige biermarkt en proefzaal maken het geheel af.
 

Heerlijk kerst- en winterbier

 
PrearisBrouwerij Vliegend Paard

Brouwerij Vliegend Paard heeft voor de feestdagen 2 speciale bieren gebrouwen:

  • Préaris X-mas is een fruitig licht hoppig hoogblond kerstbier van 5% alc.
  • Préaris Grand Cru 201 BA Jack Daniels is Préaris Qadrupel die 1 jaar gerijpt heeft op Jack Daniels vaten. Je herkent duidelijk de whiskeysmaak in het bier. Een bier voor genieters!

www.prearis.be
 

Bruinen OsBourgogne des Flandres

Bourgogne des Flandres pakt uit met de GlühBrew-Bruinen Os. Hiervoor werd de hulp ingeroepen van de bezoekers aan de brouwerij. Uiteindelijk werd gekozen voor een complex kruidenmengsel van jeneverbes, gemberwortel, kruidnagel, kaneel, steranijs en sinaasappelschil. Een kruidige, fruitige winterwarmer van 8% alc. en gebaseerd op de Bruine Os, het huisbier van Bourgogne des Flandres. 

Dit uitzonderlijk kerstbrouwsel 'Glühbrew-Bruinen Os' is enkel verkrijgbaar in de kerstchalet van de brouwerij Bourgogne des Flandres in Brugge (elke dag van 13u t.e.m. 20u - niet op maandag)

www.bourgognedesflandres.be
 

TronkSiphon Brewing

Siphon Brewing uit Damme stelt met trots hun winterbier 'Tronk' voor. Een vanille sinaasappel quadrupel (10% alc.) Het kenmerkende van de sinaasappelzeste en de zachte vanille geven het bier een mooie complexiteit en een winters karakter en zorgen voor een smaakevolutie in de fles.
 
www.siphonbrewing.be
 

Brouwerij Maenhout

Geschenkmand brouwerij MaenhoutBrouwerij Maenhout stopt zijn biertjes in een leuke geschenkverpakking. Leuk om cadeau te doen tijdens de feestdagen! De geschenkverpakkingen kun je zelf samenstellen, naargelang smaak en voorkeur. Proef je liever eerst wat je cadeau doet? Geen paniek, de proefzaal van de brouwerij is tijdens de winter elke zaterdag en zondag open van 14u tot 18u. Je kunt er terecht om alle bieren voor te proeven!

www.brouwerijmaenhout.be

 

RoedolphBryggja Brouwerij

Bryggja Brewery en thuisbrouwerij De Vierkante Meter hebben de handen in elkaar geslagen om een lekker kerstbier te creëren. Het werd een quadrupel van 9,2% met een aangename, subtiele kruidigheid en een licht zoet aroma. Het biertje kreeg de naam 'Roedolph', het rood kruidige renbier!
 
www.bryggjabrewery.be

 

 

 

 

De Kerstchalet van Bourgogne des Flandres

Bourgogne des Flandres copyright Jan D'HondtGezelligheid troef in de kerstchalet van brouwerij Bourgogne des Flandres! Je kunt er nu van het exclusieve kerstbrouwsel 'Glühbrew Bruinen Os' proeven. 
 
De chalet is dagelijks geopend van 13u t.e.m. 20u (gesloten op maandag).
 
www.bourgognedesflandres.be

 

De proefzaal van brouwerij Maenhout

Brouwerij MaenhoutOok tijdens de winter kan je bij brouwerij Maenhout terecht in de proefzaal en winkel. Je kunt er terecht om al hun bieren te proeven en te kopen. Bovendien vind je er mooie geschenkverpakkingen die je zelf kan samenstellen. Elke zaterdag en zondag worden de deuren opengezet van 14u tot 18u.
 
www.brouwerijmaenhout.be