Jef Claerhout Oedelem
Cultuur & erfgoed

Kunst in het Brugse Ommeland

Kunstenaars van het Brugse Ommeland delen graag hun talent. Bezoekers zijn er tijdens tal van evenementen en open atelierdagen welkom om zich aan al dat moois te vergapen en deuren worden gul geopend. Laat je inspireren!

 

Irénée duriez

Irénée Duriez

Irénée Duriez is een kunstenaar die graag toont waar hij mee bezig is. 's Zomers kun je bijvoorbeeld elke dag in zijn immense toontuin terecht die zich pal achter zijn atelier bevindt. Niet zomaar een tuin, maar 3.000 m² groen die de kunstenaar samen met tuinarchitect Wim Meyns ontwikkelde. Het resultaat is een formele maar rustgevende cirkeltuin, ontworpen rond een permanente tentoonstelling van bronzen naakten, een unieke verzameling van een 25-tal imposante kunstwerken. Op zaterdagnamiddag is de kunstenaar aanwezig en verschaft hij graag wat uitleg.

 

Beeldentuin en atelier, Keibergstraat 6, Ichtegem, 051 58 90 27
www.ireneeduriez.be
Open van begin juli tot eind augustus, kijk voor de exacte uren op website

Mia Moreaux

Mia Moreaux

Mia Moreaux maakt niet alleen beelden in brons, albast en marmer, maar creëert ook mixed-media schilderijen en haar werk is zowat over de hele wereld verspreid. Je kunt zowel haar atelier als haar imposante beeldentuin, goed voor 4.500 m² gratis bezoeken. Daarin vind je eigen werken maar ook creaties van collega's. 's Zomers inviteert Mia zeven bevriende kunstenaars en zijn er maar liefst 250 werken te bewonderen.

 

Mia Moreaux, Eernegemsestraat 120, Westkerke (Oudenburg),
059 26 74 74 of 0472 92 10 05, atelier ook op afspraak te bezoeken
www.miamoreaux.com

Ron Deblaere

Ron Deblaere

Ron Deblaere maakt ook tekeningen, maar het zijn bovenal zijn werken in brons en metaal die de show stelen en her en der te bewonderen zijn. Wie zijn creaties wil zien daar waar ze ontstaan, is welkom om even in zijn atelier te piepen.

 

Ron Deblaere, Processieweg 38, Lichtervelde, 051 72 44 05
www.eohipus.be

Artepol Lissewege

ô d'chatô

Treinstation wordt wijnhandel en kunstgalerij, dat is het verhaal van ô d'chatô. Voeg daarbij het schitterende polderdorp Lissewege en je krijgt gegarandeerd een publiekstrekker. Elke zomer komen diverse kunstenaars hier ook hun kunsten tonen.

 

ô d'chatô, Stationsstraat 18, Lissewege, 0474 12 77 75
www.odchato.be

Lilane De Baene

Liliane De Baene

Liliane De Baene restaureert schilderijen en weet alles over miniatuurkunst, iconen, perkament en oude kunsttechnieken. In haar gerestaureerde boerderij richtte ze samen met haar man een kunst- en iconenatelier in. Ook verenigingen kunnen hier tentoonstellen.

 

Liliane De Baene, Hogestraat 31, Ruddervoorde (Oostkamp), 050 28 18 23

Het atelier is te bezoeken elke tweede en vierde dinsdag en woensdag van de maand (half maart tot half oktober) en de eerste zaterdag van de maand, van 14.00-16.00 uur.

Katy De Bock

Katy De Bock

Ook textielkunstenares, ontwerpster en docente Katy De Bock opent elke zondag trouw de deuren van haar atelier. Je kunt er allerlei creaties bekijken, van textiele tegels over zijdereliëfs tot en met handgeweven sisaltapijten.
 

Hoeve Suythem, Zeeweg Zuid 29, Aartrijke, 050 21 28 98
Meer info op www.katydebock.com (ook groepen)

Erna Schreel

Erna Schreel

Zilver, goud, brons, keramiek, geen materiaal waar Erna Schreel niet mee aan de slag gaat. Deze veelzijdige kunstenares maakt dan ook zowel juwelen als sculpturen en schetsen. Disciplines die je in haar atelier uitvoerig kunt bestuderen.
 

Erna Schreel, Steenovenstraat 77, Varsenare (Jabbeke),
050 38 26 27, Meer info op www.ernaschreel.be

Hubert Minnebo

Hubert Minnebo

Hubert Minnebo vormt materialen als brons, zilver en goud om tot beeldhouwwerken en juwelen.
 

Hubert Minnebo, Cathilleweg 1, Stalhille, 050 81 19 15
Meer info op www.minnebo.be

Hubert Moeyaert

Hubert Moeyaert

Hubert Moeyaert geeft oud, afgedankt metaal een nieuw, kunstig leven.

 

Hubert Moeyaert, Bosweg 45, Snellegem, 050 39 50 31
Meer info op www.kunstinmetaal.be

Art Hill

Art-Hill Galerie

De visie van de Art-hill galerie is een platform aanbieden om kunstenaars de kans te geven hun werk aan een groter publiek te laten zien.

 

Art-hill Galerie, Cathilleweg 130, Stalhille
www.arthill.be

Martine vyvey (copyright foto burenbijdekunstenaars)

Martine Vyvey

Sculpturen in cortenstaal en brons. Beeldentuin en atelier.
Expo iedere vrijdag, zaterdag, zondag in augustus 2016 van 13.30 tot 17.30 uur.
www.martinevyvey.be

 

Klythoek 2, Zedelgem
www.martinevyvey.be

PAK Gistel

PAK Gistel

Het Platform voor Actuele Kunsten, kortweg PAK wil een dynamisch en actueel gesprek aangaan met kunstenaars en het begrip ruimte. PAK biedt hedendaagse kunstenaars de mogelijkheid werk te presenteren in een indrukwekkend binnen- en buitendecor. Een natuurdomein van twee hectare groot tussen Brugge en Oostende. Ongerept en uniek. PAK zal naast het organiseren van tijdelijke tentoonstellingen ook een permanente beeldentuin creëren.

Dullaertweg 80, Gistel - www.pakgistel.be

Gratis toegang - Openingsuren: za van 10.00 tot 18.30u - zo  van 14.00 tot 18.30u
Toegang buiten de openingsuren: na (telefonisch) contact op +32 (0)495 14 43 32

Kunstevenementen