Ryckevelde Kasteel
Doen

Kastelen en abdijen

Kastelen en abdijen in het Brugse Ommeland

Overal in het Brugse Ommeland kan je statige kastelen, sprookjesachtige burchten en imponerende abdijen ontdekken. Je waant je zo kasteelheer of -vrouw als je te midden van de groene long rond Brugge een imposant slot ziet prijken. Wij zetten alvast enkele pareltjes op een rijtje die je kan bezoeken en vullen aan met enkele wandel- en fietstips langs boeiend erfgoed en romantische kasteelparken. Vergeet zeker je fototoestel niet! 
 
Wist je trouwens dat 2017 hét Kastelen en Abdijenjaar wordt? Dit bijzondere erfgoed, samen met de vele verhalen die eraan verbonden zijn, worden in de kijker geplaatst van maart tot november.

MEER INFO

Kastelen

Abdijen

Ontdek de Kasteelbossen

KasteelbossenTen zuidwesten van Brugge liggen de Kasteelbossen. Een grote boscluster die bestaat uit domein Tillegem, Beisbroek, Tudor, Magdalenagoed en de bossen rond het kasteel van Loppem, de Sint-Andriesabdij Zevenkerken en het grondgebied van Jabbeke. 
 
Naar de kasteelbossen!
 
 

Ga op verkenning met de fiets of te voet!

Fiets- en wandelkaartenDe Drie Kastelenwandelroute (12 km) neemt je mee op sleeptouw langs Kasteel en domein Tillegem, Tudor en Beisbroek. Wie liever de fiets uithaalt kan zich wagen aan de Kastelenfietsroute (48 km), die het bosrijke gebied verkent tussen Brugge en Torhout of de Groene Gordel Brugge fietsroute (53 km), die kennis maakt met de veelzijdige mix van groen en kastelen rond Werelderfgoedstad Brugge.