Eten & drinken
Het Lekkere Westen

Het Lekkere Westen

 
West-Vlaanderen is door de goden rijkelijk bedeeld. De Noordzee is befaamd om haar omvangrijke en gevarieerde visaanbod, de vruchtbare polders bekoren zowel groenten als runderen en in het zuiden van de provincie spot je zelfs wijnranken op de heuvels. Logisch dus dat de West-Vlamingen al sinds mensenheugenis houden van het goede leven. Het leidde tot een unieke biercultuur, eigenzinnige streekproducenten die koppig hun eigen koers varen en een resem getalenteerde chefs die dankbaar met al dat lekkers aan de slag gaan.

Westtoer selecteerde 151 chefs. Stuk voor stuk vaklui die, elk op hun manier, gepassioneerd werken met wat de streek hen schenkt. 100% West-Vlaams dus. Van gereputeerde sterrenchefs tot koks die enthousiast een bistro bestieren. Ze delen dezelfde liefde voor Het Lekkere Westen en al het lekkers dat er geteeld en gekweekt wordt. Dat leidt nu eens tot verfijnde gastronomie en dan weer tot een (h)eerlijke caféklassieker. Een gesmaakte variatie. Hieronder in het filmpje ontdek je alvast Floris Pancoucke van Floris Brugge.

 

Op de website van Het Lekkere Westen en in het gratis magazine delen ze ook enkele toprecepten en hun (culinaire) tips in de buurt. Hoog tijd om uitgebreid te genieten van dat heerlijke Lekkere Westen!
 
Ontdek alles over Het Lekkere Westen en zijn chefs,  het magazine en laat je inspireren door de tips, lekkerste agenda,... Klik op onderstaande link.
 

Alles over het lekkere westen

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF