Het Lekkere Westen
Eten & drinken
Het Lekkere Westen

Het Lekkere Westen

West-Vlaanderen is door de goden rijkelijk bedeeld. De Noordzee is befaamd om haar omvangrijke en gevarieerde visaanbod, de vruchtbare polders bekoren zowel groenten als runderen en in het zuiden van de provincie spot je zelfs wijnranken op de heuvels. Logisch dus dat de West-Vlamingen al sinds mensenheugenis houden van het goede leven. Het leidde tot een unieke biercultuur, eigenzinnige streekproducenten die koppig hun eigen koers varen en een resem getalenteerde chefs die dankbaar met al dat lekkers aan de slag gaan.
 
Westtoer selecteerde 132 chefs. Stuk voor stuk vaklui die, elk op hun manier, gepassioneerd werken met wat de streek hen schenkt. 100% West-Vlaams dus. Van gereputeerde sterrenchefs tot koks die enthousiast een bistro bestieren. Ze delen dezelfde liefde voor Het Lekkere Westen en al het lekkers dat er geteeld en gekweekt wordt. Dat leidt nu eens tot verfijnde gastronomie en dan weer tot een (h)eerlijke caféklassieker. Een gesmaakte variatie.
 
En omdat deze culinaire ambassadeurs je als geen ander kunnen adviseren, delen ze ook nog eens graag hun favoriete streekadressen. Inspiratie genoeg voor een lekker weekendje weg... Hoog tijd dus om ook uitgebreid te genieten van dat heerlijke Lekkere Westen !

Ontdek alles over Het Lekkere Westen en zijn chefs, download gratis het magazine en laat je inspireren door de tips, lekkerste agenda,... Klik op onderstaande link.
 

Alles over het lekkere westen