Halloween in het Brugse Ommeland
Agenda

Halloween in het Brugse Ommeland

Het is bijna zover... Halloween! Ook dit jaar zijn er vele activiteiten waar het griezelen geblazen is.

Halloween in het Bulskampveld

Halloween in het Bulskampveld (Beernem) - 28 okt

Een begeleide heksenwandeling (2 à 3 uur) ontrafelt alle mysteries rond het kasteelpark en kasteelleven. Met workshops, verhalen, doe-momenten,... Voor de kleinsten is er een prinsen- en prinsessenwandeling voorzien. Volwassenen kunnen op stap met de natuurgids en komen alles te weten rond de mysteries van de natuur. Achteraf is het nagenieten bij de Halloweenbar met kinderdansfeest, tuincinema en de vrijlating van de gerevalideerde vogels. 
 

meer info

Halloween in Oostkerke

Halloween in Oostkerke - 27 en 28 okt

Na enkele jaren van stilte valt de nacht terug over Oostkerke... Kom griezelen op de kindvriendelijke halloweenwandeltocht op 27 oktober met muziek, theater, een hapje en een drankje. Of kom in je beste spookjespak naar de S...Misse Halloweenparty op 28 oktober. Bestel snel je tickets!
 

Meer info

Halloween in Cozmix

Halloween. Hallo wie? Op ruimtemissie in Cozmix! (Brugge) - 28 okt

Geniet van de kindervoorstellingen in het planetarium en trek daarna op speurtocht naar vermomde planeten doorheen het duistere kasteel. Kom tussendoor waarnemen doorheen de grote telescopen in de observatietoren. Een onvergetelijke activiteit voor het hele gezin!
 

meer info

Halloween in Pierlapont

Griezelen bij kijkboerderij De Pierlapont! (Zedelgem) - 31 okt

Speciaal voor Halloween steekt kijkboerderij de Pierlapont zich in een luguber kleedje. Tijdens een halloweenwandeling kom je allerlei diertjes tegen maar ook heksen, monsters en allerlei rare wezentjes! Er worden verhalen verteld, doe-opdrachten en toneeltjes voorzien. Alle dappere stappers krijgen op het einde van de wandeling lekkere soep bij het kampvuur. Daarna is er ook nog een halloween-night waar iedereen het Nieuwjaar van de kelten viert!

Meer info

Heksenrpces op halloween

Heksenproces op Halloween (Brugge) - 27 en 28 okt

Uitzonderlijk zet het Sint-Janshospitaal in Brugge de deuren open voor een heus heksenproces! Honderden jaren geleden werden zogenaamde heksen er veroordeeld tot verbanning of de brandstapel. Wil je graag weten hoe men toen dacht heksen te herkennen? Dan zit je hier goed. De voorstelling is gratis, op vertoon van je toegangsticket voor het museum.
 

meer info

Halloween in Tielt

Griezel, griezel, griezel Halloweenfeest Tielt - 3 nov

Haal je griezelpak maar uit de kast en kom als vampier, heks, spook,... naar de Europahal in Tielt want op 3 november is er een griezel, griezel, griezel halloweenfeest! Eerst kan je een keuze maken uit diverse workshops en daarna dans je mee op de Fluo Flits Fuif!
 

meer info

Halloween Zedelgem

Halloween vertelavond met knutselen (Zedelgem) - 25 okt

Kom luisteren in de diepe kelders van de Groene Meersen naar een spookverhaal! Daarna kan je heerlijk genieten van een pompoensoepje en knutselt iedereen iets griezeligs. Kom verkleed en laat iedereen schrikken met je vermomming! Voor kinderen van het 3de en 4de leerjaar. Inschrijven noodzakelijk! 

  
Meer info

Halloween in het Historium

Halloween in het Historium

Kom je ook mee griezelen? Wel honderd pompoenen, spinnenwebben en vleermuizen zorgen voor een spookachtige sfeer. Echte durvers kunnen hun Historium-bezoek combineren met een bezoekje aan het Torture Museum. Of schrijf je in voor onze Duistere Wandeling, dagelijks om 18u. NIEUW: Halloween Trail - ontdek het familieparcours met Halloween Quiz en een leuke verrassing. Trick or treat!
 

Meer info

Halloweendorp Aartrijke

Halloweendorp in Aartrijke - 31 okt

Kom lekker meegriezelen in het halloweendorp in Aartrijke. Doorlopend zijn er optredens, attracties, animaties en standjes met een natje en een droogje in Halloweenstijl. Een supergezellige avond voor jong en oud. Waag je aan een wandeling in het spookbos, of laat de kinderen los in het indoor kindergriezeldorp. Pik een magische goochelshow mee of een spectaculaire vuurshow. Voor ieder wat wils!
 

meer info

Halloweenconcert Lichtervelde

Halloweenconcert in Lichtervelde - 22 okt

Jeugdensemble Ferventis en het Trommelkorps van VZW De Zwaan slaan dit najaar de handen in elkaar voor een griezelig halloweenconcert in Zaal De Zwaan! Er is ook een infomoment voor jonge muzikanten.

 
Meer info

Beire's Halloween Night

S&R Olympia - Beire's Halloween Night - 31 okt

Ontdek op dinsdag 31 oktober ‘t Beirebad zoals je het nog nooit zag! Met webben, spinnen, pompoenen en aangepaste verlichting zorgen we voor een spannende (maar kindvriendelijke) sfeer.
Ga om 16:00 uur op de foto met Beire’s Halloween vriendjes Spook en Heks, en beleef een unieke Halloween!
 

Meer info

 

Halloweentocht Zwevezele

Halloweentocht in Zwevezele - 27 okt

Dit jaar gaat de 14de editie door van de jaarlijkse Halloweentocht van volleybalclub Elckerlyc Zwevezele. De tocht is een wandeling van ongeveer 8 km langs gekende en minder gekende straten en wegeltjes. Met 3 stopplaatsen waar telkens een hapje en een drankje voorzien zijn. Onderweg zijn er ook spoken terug te vinden die het griezelgehalte serieus de hoogte injagen. Als top of the bill: het stilaan geronommeerde horrorhuis! Bestel snel je kaarten!
 

Meer info

Groenhove

Halloween in het Groenhovebos (Torhout) - 31 okt

Vroeger waren deze bossen een schuil- en werkplaats van vele roversbenden. Luister naar de verhalen uit lang vervlogen tijden. Laat je daarna de pompoensoep en andere lekkernijen smaken.
 

Meer info