De Kust
Doen

Even weg van het Brugse Ommeland richting de Kust

Zin om vanuit het Brugse Ommeland een dagje naar zee te gaan? Er valt het hele jaar door heel wat te beleven aan de Kust. Hieronder geven we je alvast 10 tips mee om het beste van de Kust te ontdekken.
 

Beaufort Knokke

1. De Triënnale Beaufort 2018

Hedendaagse kunst in het unieke decor van de Kust. In Beaufort 2018 wordt de zee belicht als een plek die onbeheersbaar is en ons tegelijk verbindt met de rest van de wereld. Een selectie van nationale en internationale kunstenaars tonen hun werk en elke deelnemende kunstenaar komt uit een land dat grenst aan een zee. Kom de kunstwerken bewonderen tussen 30 maart en 30 september 2018.
 

ontdek Beaufort

 

2. Een dagje zee? Check het weer via de webcams!

Het is wetenschappelijk bewezen! De zon schijnt meer aan de Kust dan in het binnenland. Check dus zeker het kustweer en de webcams aan zee, dan weet je zeker dat je goed zit.
 

Ontdek de webcams en het weer

Genieten op een strandterras
Shopping Knokke

3. Shoppen, shoppen shoppen!

Wie houdt er niet van een dagje shoppen? En aan de Kust is het altijd net iets gezelliger. Leuke straatjes en pleintjes, hippe shops en chique boetieks, gezellige marktjes,... Wist je trouwens dat er veel winkels en boetieks open zijn op zondag aan de Kust?
 

Meer info

kustpas, gratis attracties, kust

4. Download gratis de Kustpas en geniet van talrijke kortingen

Met dit pasje krijg je tot wel € 300 korting bij meer dan 40 attracties en bezienswaardighedent. Onmisbaar dus voor je uitstap naar de Kust!
 
Download de Kustpas

Zwin Natuurpark

5. Zwin Natuurpark

Dé ‘internationale luchthaven voor vogels’. Dit interactieve natuurbelevingspark laat je kennis maken met de bijzondere zwinnatuur op een attractieve en prikkelende manier. Hou je instapkaart klaar en zet je schrap voor een boeiende vlucht over de Zwinvlakte, doorheen het huttenparcours in het park en in de permanente all weather, interactieve tentoonstelling.
 
Ontdek

6. Seafront Maritiem Themapark

Plan een bezoekje aan Seafront en ontdek er alles over het maritieme leven aan en op zee. Scheep je in op het lichtschip Westhinder? Of durf je het aan om de onderzeeër te verkennen en zo het harde leven onder water in een duikboot te zien. Wist je trouwens dat de duikboot 'Foxtrot' enkel nog dit jaar te bezoeken is?
 

Naar Seafront


 

Seafront
Belle Epoque Centrum

7. Het Belle Epoque Centrum

Dit museum laat je kennis maken met de vroegere glorie van de belle époque (1870 - 1914), waarin de Europese welstellend was. Een interactieve tentoonstelling vertelt een nostalgisch verhaal van Blankenberge die zich ontwikkelde tot een belangrijke badstad. Tip: er worden ook regelmatig tentoonstellingen georganiseerd.
 
Meer info

Concessiewijk

8. Wandelen in de Concessiewijk

Ga slenteren door de prachtige historische villawijk in De Haan en keer terug naar de tijd van toen. De mooie villa's zorgen voor een mooie wandeling in een uniek decor. Sta zeker even stil bij het geklasseerde tramstationnetje.
 

Ontdek de Concessiewijk

Twins Beach Club

9. De Twins beachclub

De Twins beachclub in Bredene is een place to be voor al wie van strand- en watersport houdt. Een authentieke sfeer en ambiance die stimuleren om zelf eens het wetsuit in te stappen. Wie liever wat minder actief is kan ook genieten op het terras, een echte aanrader!
 
Ontdek Twins Club

10. The Crystal Ship

Vanaf zaterdag 7 april 2018 gaat de derde editie van The Crystal Ship door in Oostende. Een grootschalig kunstevenement waar je, naast de spraakmakende souvenirs van vorige edities, alweer een resem nieuwe blinkende kunstwerken kan bewonderen. Van gigantische muurschilderingen tot breekbare interventies. Je kunt ze hier stuk voor stuk permanent bewonderen.
 

Meer over The Crystal Ship

The Crystal Ship in Oostende, street art