Wandelen

Erfgoedwandeling Pittem (1 km)


Pittem ontdekken kan aan de hand van een korte maar boeiende erfgoedwandeling! De route en de stops vind je via de ErfgoedAPP van Faro met als titel ‘Astronoom van de Chinese keizer: Ferdinand Verbiest uit Pittem’.

Afstand1 km
Start- of eindpunt: Ferdinand Verbiestcentrum (maar in principe kan je starten waar je wil)

 

Ferdinand Verbiest standbeeld

De wandeling gaat langs enkele plaatsen die met Ferdinant Verbiest te maken hebben, de legendarische Pittemse astronoom van de Chinese keizer.

Maar je komt ook langs ook andere markante gebouwen in Pittem, zoals enkele mooie panden langsheen de Kauwstraat en in de Tieltstraat.

In totaal zijn er 10 locaties op de route die samen een stukje locale geschiedenis tastbaar maken.
 

Ferdinand Verbiestcentrum

De route en de stops vind je via de ErfgoedAPP van Faro met als titel ‘Astronoom van de Chinese keizer: Ferdinand Verbiest uit Pittem’

Op de App kan je ook meteen de verschillende plekken zien, en je kiest zelf in welke volgorde je deze aan elkaar rijgt. De App geeft je ook extra info en beelden over de erfgoedplekjes, je gids heb je dus gewoon bij in je broekzak!

DOWNLOAD ANDROID APP

DOWNLOAD APPLE APP

ErfgoedappNog meer wandelroutes?

Bekijk hier het aanbod!

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF