Doen

Deze uitstapjes kunnen weer vanaf juli

Op 1 juli gaan er terug heel wat attracties en musea open. Kom het intieme leven van de Romeinen ontdekken in het Romeins Archeologisch Museum, verdwaal in het doolhof bij Kasteel van Loppem of geniet van een dagje pretpark bij Boudewijn Seapark. Ontdek opnieuw alles in een mooi overzicht.

Tip: Hou rekening met de veiligheidsmaatregelen. Voor de meeste bezoeken moet je op voorhand je ticket reserveren. Kijk op de website van onze partners voor de correcte openingsuren, prijzen en maatregelen.
 

Deze musea en attracties openenden reeds hun deuren:

Romeins Archeologisch Museum

Het Romeins Archeologisch Museum (RAM) laat je via reconstructies, maquettes, computersimulaties en archeologische vondsten grondig kennismaken met dit castellum en zijn bewoners. Momenteel lopen er ook een tentoonstelling: 'Roma Intima', waarbij je alles komt te weten over het liefdesleven van de Romeinen.
 
MEER INFO
NAAR DE TENTOONSTELLING

Permekemuseum en tuin

Vandaag kan je in het Huis van Permeke zijn atelier, zijn levensloop en zowat de hele Permeke catalogus gaan bewonderen. Er vinden ook regelmatig tentoonstellingen en workshops plaats. Wandel zeker ook even rond in de uitgestrekte tuin, recentelijk permanent opengesteld voor het publiek.

MEER INFO

Kasteel en doolhof van Loppem

Het pronkstuk van Zedelgem is zonder twijfel het Kasteel van Loppem. Het enige Belgische kasteel waarvan zowel de buiten- als binnenkant nog in zijn oorspronkelijke staat verkeert. Naast het kasteel ligt een eeuwenoud doolhof te pronken, die nog steeds jong en oud weet te bekoren.

NAAR HET KASTEEL
NAAR HET DOOLHOF

Abdij Ten Putte met Godelievemuseum

Deze zomer opent Abdij ten Putte met het Godelievemuseum van 2 juni tot 30 september. Laat je onderdompelen in de geschiedenis van Godelieve en deze (nog steeds druk bezochte) bedevaartsplaats.
 

MEER INFO

 

Jumplay in Gistel

Een indoor trampolinepark met ruim 1.000 m² springplezier voor jong én oud, zul je hier zeker een gat in de lucht springen!
 

MEER INFO

 

De Sierk in De Haan (Klemskerke)

De Sierk is een prachtig alternatief voor de drukke pretparken. Hier kunnen kinderen zich ontpoppen tot ware circusartiesten: oefenen op eenwielers, bengelen aan trapezes en kunstjes tonen op een touwlopersparcours. Fun verzekerd.
 
NAAR DE SIERK

Boudewijn Seapark

Beleef een dolfijne familiedag in Boudewijn Seapark Brugge: dagelijkse shows, 20 outdoor attracties, een outdoor waterpark én 12 indoor attracties! 

EEN DOLFIJNE DAG

Indoor speeldorpen

Ook de indoor speeltuinen openen vanaf 1 juli terug hun deuren. Ideaal voor als het wat minder mooi weer is.
 
ONTDEK ZE ALLEMAAL

Seafront

Ontwaar de geheimen van de zee en de rijke geschiedenis van de visserij in de oude vismijn van Zeebrugge! Neem een kijkje achter de schermen van de haven, terwijl de kinderen zich uitleven op het pirateneiland. Plezier voor het hele gezin!
 
NAAR SEAFRONT

Waterplezier? Hier!

Klein Strand Jabbeke

Zin in een dagje strand en water, maar wil je niet naar de zee? Dan is Recreatiepark 't Klein Strand de ideale plek. Neem er een frisse duik in de grote zwemvijver, waag je op het waterglijbanencomplex of kuier lekker op het zandstrand. Tip: je kan hier ook blijven overnachten!

MEER INFO

Zwemplezier

De zwembaden openenen ook opnieuw de deuren. Wie zin heeft in een verfrissende duik, neem zeker een kijkje naar het aanbod!

NAAR ALLE ZWEMBADEN

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF