Wandelen

De 5 leukste natuurgebieden voor wandelaars

Je hoeft niet ver te reizen voor een ontspannende wandeling in het groen. Het Brugse Ommeland is met zijn talrijke bossen en natuurgebieden de groene regio bij uitstek. We stellen je graag de 5 leukste natuurgebieden voor, waar het heerlijk wandelen is. Ontdek de natuurgebieden het hele jaar door, want ieder seizoen heeft zijn charme!

1. Landschapspark Bulskampveld

Wist je dat het Landschapspark Bulskampveld het bosrijkste gebied van West-en Oost-Vlaanderen is? Het is maar liefst 90 km² groot en dus dé bestemming bij uitstek voor een dagje ontspannen in het groen. Het wandelnetwerk Bulskampveld alleen al biedt je meer dan 150 km wandelplezier. Ons advies: mis geen enkel stukje!

2. De Kasteelbossen

Ten zuidwesten van Brugge vind je de Kasteelbossen. Deze grote boscluster is de grootste groene long in deze stedelijke omgeving. Ze bestaat uit Tillegem, Beisbroek, Tudor, Magdalenagoed en de bossen rond het Kasteel van Loppem, de abdij Zevenkerken en op het grondgebied van Jabbeke. Een aangename plek om te ontspannen. Tip: met de Drie Kastelenwandelroute verken je een groot stuk van de Kasteelbossen.

3. Ryckevelde

Het domeinbos Ryckevelde ligt ten Oosten van Brugge en is beslist een bezoek waard. Naast het domein ontdek je er ook kasteel Ryckevelde met bijhorend kasteelpark, een militair domein en natuurreservaat 'Schobbejakshoogte', een natuureducatieve heemtuin en blindentuin en enkele speelzones voor de kleinsten onder ons. Doorheen het gebied loopt ook de groene as 'de Abdijenroute', een recreatief wandel- en fietspad, aangelegd op een oude spoorwegbedding. Wie Ryckevelde uitgebreid wil verkennen, kan zich wagen aan de Ryckeveldewandelroute (6,5 km)!

4. Wijnendalebos

Dit 180 hectare grote domein in Torhout bestaat overwegend uit aaneengesloten bos en de geschiedenis is nauw verbonden aan het Kasteel Wijnendale. Zowat de helft hiervan is vrij toegankelijk voor recreanten. Verken Wijnendalebos via het Fonteinpad of volg het educatieve bosleerpad om alles over de fauna en flora te ontdekken. Spring zeker eens binnen in het kasteel, waar je de duizendjarige geschiedenis van het kasteel en zijn eigenaars ontrafelt. Het perfecte startpunt om de omliggende omgeving te verkennen!

5. Provinciedomein 't Veld

Dit 44 hectare ongerepte bosgebied in Ardooie is vrij toegankelijk voor elke bezoeker. In het provinciale domein ontdek je o.a. een prachtig Classicistisch kasteel uit de 18de eeuw (privaat eigendom), diverse wandepaden, een gezellige cafetaria met speeltuin en enkele (hengel)vijvers. De aanwezige eilandjes maken het geheel erg aantrekkelijk. Wie het Provinciedomein 't Veld uitgebreid wil verkennen, kan dit aan de hand van de Ardooieveldwandelroute (8,2 km).

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF