Kokeet c Mira Events
Eten & drinken
Agenda

Culinaire toppers dit najaar

Damme Culinaire 14-daagse

22 september - 7 oktober

Damme organiseert dit najaar voor het eerst, in aanloop naar het streekproductenfestival Damme Culinair, een Damme Culinaire 14-daagse. Met tal van activiteiten in het teken van streekproducten en lekker eten. Van 22 september tot 7 oktober gaan Damse chefs ook aan de slag met 100% Damse streekproducten en verwerken die zo tot unieke Damse gerechten. Reden genoeg om even af te zakken.

Programma:

 

 

Kookeet

KOOKEET: culinair festival met 32 topchefs

29 september - 1oktober

Kookeet, het grootste gastronomische foodfestival van België, pakt uit met 32 Brugse topchefs en gastchef Roger van Damme. De formule is simpel: als bezoeker stel je zelf je menu samen uit het rijke aanbod aan culinaire verwennerij.
 

Alles over KOOKEET

 

Gezellige herfsthappening in De Kruiderie

De Kruiderie gooit op zondag 21 oktober de deuren open tijdens de jaarlijkse Herfsthappening. In de serres huist een gezellig bio-café waar je huisgemaakte drankjes en het nieuwe Bulnas Campa bier kan proeven. Wie thuis nog wat kruiden mist of een origineel cadeau zoekt, kan zich biologische wintergroene kruiden, gedroogde kruiden en kruidenolie aanschaffen. Kinderen worden geanimeerd en muziek zorgt voor extra sfeer.

Meer weten

 

 

Herfsthappening De Kruiderie

Proef van Het Lekkere Westen!

Dat West-Vlamingen houden van lekker eten, is geen geheim. We zijn trots op onze unieke biercultuur, eigenzinnige streekproducenten die koppig hun eigen koers varen en talrijke getalenteerde chefs die dankbaar met al dat lekkers aan de slag gaan.

Westtoer selecteerde maar liefst 132 chefs. Stuk voor stuk vaklui die, elk op hun manier, gepassioneerd werken met wat de streek hen schenkt. 100% West-Vlaams dus. Van gereputeerde sterrenchefs tot koks die met enthousiast een bistro bestieren. Ze delen dezelfde liefde voor Het Lekkere Westen en al het lekkers dat er geteeld en gekweekt wordt.

En omdat deze culinaire ambassadeurs je als geen ander kunnen adviseren, delen ze ook nog eens graag hun favoriete streekadressen. Inspiratie genoeg voor een lekker weekendje weg... Hoog tijd dus om ook uitgebreid te genieten van dat heerlijke Lekkere Westen !
 
Laat je inspireren door de chefs, hun tips, de lekkere agenda en download het magazine!
 
Alles over Het Lekkere Westen

 

Het Lekkere Westen
Jong Keukengeweld

10 jaar Jong Keukengeweld

Jong Keukengeweld startte tien jaar geleden dankzij Westtoer en groeide verder onder de vleugels van Toerisme Vlaanderen. De formule is simpel: Jonge topchefs koken voor jongeren. Van 1 t.e.m. 31 oktober kunnen jongeren van 18 t.e.m. 30 jaar terug genieten van een 'Jong Keukengweld'- menu aan een democratische prijs. Jongeren betalen 49 euro voor een driegangenmenu inclusief bier, water en wijnen. Bij restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20 betalen ze 59 euro. Brugge en het Brugse Ommeland telt maar liefst 7 Jong Keukengeweld-restaurants, waaronder 2 nieuwkomers!

Ontdek de chefs

 
Ontdek ook onze: