Eten & drinken
Bier

Brouwerijen om te bezoeken

Op een plek waar Belgen en Bourgondiërs eeuwen geleden al samenkwamen, kan er niet anders dan bier vloeien... Hoog tijd dus om je onder te dompelen in wat brouwersromantiek en die befaamde brouwerijen zelf te bezoeken. Met de B van Bier!

 

Bourgogne des Flandres

Bourgogne des Flandres - Brugge

Sinds 1765 brouwt de familie Van Houtryve bier dat de hertogen van Bourgondië waardig is. Vandaag, zeven generaties later, worden de Bourgogne des Flandres bieren gebrouwen volgens de unieke, eeuwenoude brouwtechniek: infusie van Lambiek. Een proces waarbij een selectie van de beste Lambiek vermengd wordt met een bruin bier van hoge gisting. Bezoek de brouwerij en ontmoet de brouwer op zolder, leer digitaal tappen of ga naar huis met jouw foto op de fles! Afsluiten doe je uiteraard met een gratis degustatie in de bar met uniek zicht op de Brugse reitjes...

Bier: Bourgogne des Flandres

Bezoek: van dinsdag t.e.m. zondag tussen 10u30 en 18u (laatste bezoek = 17u)
 

meer info

 

 

De Halve Maan - Brugge

Huisbrouwerij De Halve Maan, idyllisch gelegen op het mooie Walplein, was lange tijd Brugges laatste stadsbrouwerij. Al sinds het gezegende 1546 wordt hier ter plekke bier gebrouwen. Vandaag is de 'Brugse Zot', een fuitige blonde op basis van mout, hop en speciale gist, het grote succesnummer. Het bier verwijst naar de bijnaam van de Bruggelingen die ze te danken hebben aan Maximilaan van Oostenrijk. Curieuzeneuzen kunnen een kijkje nemen in de brouwerij en aansluiten bij één van de rondleidingen om, achteraf, op het gezellige binnenplein uitgebreid te proeven. Honger gekregen? In de brasserie kan je ook terecht voor een lunch of diner. Reserveer je rondleiding online! Tip: voor de kleinsten onder ons worden er ook kinderrondleidingen georganiseerd.

Bieren: Brugse Zot en Straffe Hendrik

Bezoek: dagelijks van 11u t.e.m. 17u (op zaterdag ook op 18u)
 

meer info

 

 

De Halve Maan
Fort Lapin

Fort Lapin - Brugge

Brugge heeft ook zijn eigen hobbybrouwer die furore maakt. Hoewel een hobbybrouwer kun je Kristof Vandenbussche niet meer noemen. Zijn kleine maar fijne brouwerij Fort Lapin is sinds 2011 commercieel aan de slag. Het begon met de Fort Lapin Triple 8 (een blonde tripel goed voor 8% vol) en ondertussen pakt de brouwerij ook uit met een quadrupel Fort Lapin 10 en een kruidenbier Fort Lapin 6 Hibiscus. Benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe gaat? Tijdens een bezoek kom je alles te weten over het productieproces en kun je proeven van twee van de huisbieren. Je leert er wat je favoriet bier zo uniek maakt en hoe je op een correcte manier een Fort Lapin inschenkt.

Bieren: Fort Lapin 8, Quadrupel Fort Lapin 10 en Fort Lapin 6 Hibiscus

Bezoek: op zaterdag tussen 10u en 18u (reserveer online!)
 

Meer info

Brouwerij Maenhout

De regio is een walhalla voor de bierliefhebber. Naast de professionele brouwerijen zijn er ook vele kleinere brouwerijen en hobbybrouwers die werken met pakken passie om heerlijke brouwsels op de markt te brengen. Ook in deze brouwerijen kan je een rondleiding boeken (in groep) tegen afspraak.
 

Ontdek alle brouwerijen

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF